RUMUNJSKI CORVINUL

Nogometaši Rijeke saznali protivnika u u 2. pretkolu kvalifikacija UEFA Europske lige. U 3. pretkolu neće biti nositelj

Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke igrat će protiv rumunjskog Corvinula iz Hunedoare u 2. pretkolu kvalifikacija UEFA Europske lige

Rumunjski predstavnik u prvom je pretkolu bio uspješniji od mađarskog Paksija ukupnim rezultatom 4:2.

Prva utakmica u Mađarskoj završila je pobjedom Corvinula od 4:0, a iako je Paksi u uzvratnom susretu u Rumunjskoj slavio s 2:0, to nije bilo dovoljno za preokret i plasman u iduću fazu natjecanja.

Nogometaši Rijeke prvu utakmicu igrat će u gostima 25. srpnja od 20 sati (21 sat po lokalnom vremenu) na gradskom stadionu u Sibiu, dok je uzvrat 1. kolovoza u 20 sati na stadionu HNK Rijeka.

Rijeka neće biti nositelj u trećem pretkolu

Ako prođe prvu prepreku u Europi, Rijeka neće biti nositelj u 3. pretkolu Europa lige, javlja Index. Naime, Rijeka je ostala prva ispod linije nositelja u 3. pretkolu, iako je postojala jako dobra šansa da uđe među nositelje. U prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige, odigranoj prije tjedan dana, moldavski Šerif Tiraspol izgubio je na svom terenu 0:1 od azerbejdžanske Zire.

Međutim, sinoć je moldavski klub na gostujućem terenu pobijedio 2:1, a potom izbacio Ziru nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i to tako da su domaćini promašili samo jedan jedanaesterac u posljednjoj seriji dok je Šerif sve svoje zabio.

Da je Šerif ispao, crta nositelja u 3. pretkolu bi se pomaknula i Rijeka bi u ždrijebu 3. pretkola koji se održava u ponedjeljak bila nositelj. Tako bi izbjegla niz teških suparnika: Ajax, Bragu, Molde, Viktoriju Plzen, Partizan Beograd… Međutim, to se nije dogodilo i sada Rijeka čeka ždrijeb kao nenositelj – naravno, ako prođe Corvinul.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari