SUPERSPORT HNL

Nova pobjeda Rijeke! Galešić ponovno junak bijelih! Rijeka je na vrhu HNL-a, bitka za trofeje se nastavlja

VAR je u prvom poluvremenu morao odlučivati u dvije situacije – Varaždinu je poništen pogodak zbog zaleđa, a Hodža je tražio prekršaj odnosno jedanaesterac kada je na njega u borbi za loptu naskočio stoper Varaždina Lamine Ba

RIJEKA – VARAŽDIN 2:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 25. kola Supersport HNL-a. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 6.855.

Strijelac: Galešić (79), 2:0 Mitrović (90)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević, Selahi, Petrovič, Pašalić, Hodža, Pjaca, Marić

VARAŽDIN: Mamić – Belcar, Ba, Šego, Lusavec, Mitrovski, Vukčević, Dabro, Marina, Boršić, Jelenić

Varaždin se u Rijeci pokazali u odličnom izdanju. Tijekom cijele utakmice Varaždinci su bili tvrd orah za Riječane i zato je ovoga puta izostala domaća nogometna rapsodija kakvu smo nedavno gledali na Rujevici u susretu bijelih s Lokomotivom (4:0).

Trener gostiju Nikola Šafarić, koji je tijekom igračkih dana dvije sezone odigrao i pod stijenama Kantride u bijelom dresu, pomno je proučio sve navike i prednosti bijelih pa je maksimalno smanjio prostore za manevar po boku gdje bijeli s dva krilna igrača i bekovima – uz pomoć Selahija i Hodže – vole stvarati ‘trokute’ koji gostujuće ekipa ostavljaju bespomoćnima.

Rijeka je danas u idealnim uvjetima za igru imala terensku premoć ali se do šansi za postizanje pogotka dolazilo vrlo teško. Zapravo, prvu pravu imali su gosti: u 16. minuti nakon ubačaja iz kuta Labrović je loše procijenio let lopte, Ba je spustio loptu prema sredini a Dabro na gol crti nije uspio loptu pospremiti u praznu mrežu!

U 21. minuti mladi vratar Mamić predugo je čekao s ubacivanjem lopte nogom pa je na kraju Petrovič uspio djelomice blokirati udarac ali bez posljedica za Varaždin.

U 23. minuti Dabro je vješto nakon jedne dugačke lopte pobjegao obrani Rijeke i prebacio Labrovića, ali gol je poništen zbog zaleđa.

U 33. minuti Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca, Radeljić je bio prvi na lopti iako je vidno šepao zbog prethodno zadobivene ozljede ali lopta je po njegovu udarcu iz blizine otišla preko grede! Odmah nakon toga Radeljić je izišao iz igre a zamijenio ga je Mitrović.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 40. minuti sporna situacija o kojoj je presudio VAR. Hodža je bio prvi na lopti unutar šesnaesterca, Ba se zabio u njega i oba igrača su ostala ležati na travi. VAR je pozvao Čulinu da pogleda akciju, a sudac je pokazao da nema najstrože kazne. Vrlo upitna odluka, pogotovo zato jer je u prethodnom kolu u Maksimiru za vrlo sličan prekršaj Gode nad Špikićem za Dinamo istog trena dosuđen kazneni udarac.

U drugom poluvremenu nešto je pao intenzitet igre ali je omjer snaga ostao isti- Rijeka je imala više loptu u nogama, odlično organizirani Varaždin je tražio priliku iz kontri no pravih šansi za pogodak bilo je vrlo malo.

U 67. minuti Obregon je primio dugu loptu prsima i sjajno pucao iz okreta volejem, ali lopta je otišla koji metar pored gola. Dvije minute kasnije vidjeli smo lijep prodor Šege i udarac s lijeva – lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

I konačno, u 79. minuti gola Galešića za vodstvo Rijeke! Junak bijelih – ponovno Niko Galešić! Pašalić je izveo korner, Hodža vratio loptu pred gol, a Galešić poentirao iz blizine! Ekstaza na tribinama, Rijeka je u posljednjim minutama utakmice napravila odlučujući korak prema novoj pobjedi i nova tri boda na svom kontu!

‘Točku na i’ nove pobjede bijelih stavio je još jedan stoper – Matej Mitrović. Banda je odlično ubacio s lijeve strane, lopta je dugo ‘putovala’ po šesnaestercu gostiju da bi ju u padu zahvatio Mitrović i ‘zakucao’ pored nemoćnog vratara Mamića!

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari