NOGOMET U DRUGOM PLANU

Odgođena utakmica AEK-a i Dinama! Grci optužili Dinamo i policiju: ‘Vi ste odgovorni!’

Screenshot Twitter video

Jutro nakon krvavog napada hrvatskih huligana klubovi su se trebali sastati i dogovoriti što dalje, ali izgleda da ipak neće

Kroz jutro se trebao održati sastanak u prostorijama AEK-a, nakon kojeg bi trebalo biti poznato više informacija o stanju ozlijeđenih, o uhićenima, a i o tome je li upitno odigravanje večerašnje utakmice 3. pretkola Lige prvaka.

Međutim, izgleda da sastanka neće biti jer su predstavnici grčkog kluba odbili sjesti za isti stol s predstavnicima Dinama, javlja Net.hr.

Razlog je što klub ističe da ne mogu biti na istom sastanku s ljudima iz hrvatskog prvaka.

Prema napisima grčkih medija, nakon odbijenog sigurnosnog sastanka, UEFA je odlučila odgoditi utakmicu koja se trebala igrati večeras! “Čeka se još samo službeno priopćenje UEFE-e”, javljaju Grci.

Prije sastanka se oglasio izvršni direktor AEK-a Giorgos Kosmas: “U ovom trenutku smatramo nezamislivim i paranoičnim sudjelovati na sastanku na kojem su i predstavnici zagrebačkog Dinama dok mi tugujemo gubitak života našeg navijača i ono što se jučer dogodilo”.

Prema riječima Giorgosa Kosmasa, zagrebački Dinamo je apsolutno odgovoran za ono što se dogodilo, jer se pretpostavlja da su znali za više od 150 svojih navijača koji su otišli u Grčku.

Optužbe AEK-a su ozbiljne jer je Kosmas dodao da na sastanku koji je održan u ponedjeljak nikoga nisu obavijestili, već su samo obavijestili Hrvate da imaju informaciju da je možda 30 navijača zagrebačkog Dinama kupilo ulaznice.

“Dinamo Zagreb smatramo apsolutno odgovornim”, naglasio je Kosmas i dodao: “Druga najveća odgovornost je policija koja je dopustila da konvoj prijeđe cijelu Grčku, dopustila im da obave dogovoreni termin koji su imali s organiziranim grčkim kriminalcima i navijačima druge momčadi. Dopušteno im je da nesmetano stignu do New Philadelphije. AEK je na poslijepodnevnom sastanku u ponedjeljak samo instinktivno upozorio da postoji mogućnost izgreda hrvatskih i grčkih suradnika na stadionu. Upozorenje je potpuno ignorirano. Nije moguće sudjelovanje AEK-a u susretu s predstavnikom zagrebačkog Dinama. AEK se povlači.”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari