Odlično raspoloženje Vatrenih uoči četvrtfinala: ‘Zapjevat ćemo mi Grdovića još sto puta ako treba’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

“Protivnika ne možemo birati, četvrtfinale je velika utakmica, domaćin ili bilo koja druga momčad”

Hrvatska u subotu u 20 sati u Sočiju igra protiv domaćina Rusije za polufinale Svjetskog prvenstva! Raspoloženje u kampu Vatrenih je sjajno, a to su dokazali i na današnjoj presici.

Prošli put na SP-u Hrvatska je igrala protiv domaćina Brazila, koliko će biti teško opet protiv domaćina, ovaj put Rusije?

– Protivnika ne možemo birati, četvrtfinale je velika utakmica, domaćin ili bilo koja druga momčad. To za nas ne bi smio biti problem i ne bi smjelo biti opravdanje – rekao je izbornik Zlatko Dalić.

– Najvažnije da razmišljamo o sebi, a ne protiv koga igramo. Uživamo u svakom trenutku, želimo odigrati svoju najbolju utakmicu i proći dalje – dodao je Ivan Rakitić.

Kakvu Rusiju očekujete, Španjolska je imala puno veći posjed lopte od njih?

– Ne mogu govoriti kakav će biti njihov plan igre, ali mi definitivno moramo popraviti igru prema naprijed. A protivnik će igrati koliko mu mi dozvolimo. Prvenstvo je specifično, igra se dosta kompaktno, u bloku, bez velikih iskakanja. Veliki respekt za Ruse, došli su među osam, a tu ne može biti momčad koja nema kvalitetu – rekao je Dalić.

Izbornik Zlatko Dalic i Ivan Rakitic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

– Ovo je sasvim nova utakmica, velik je ulog za obje ekipe. Igrali smo četiri utakmice, svaki protivnik je bio drukčiji i isto očekujem od Rusije. Ako jednu Španjolsku izbaciš sa SP-a onda imaš kvalitetu. Oni imaju dobru kontru, polukontru, dugačkim loptama se dosta služe. Mi ćemo morati nametnuti svoju igru ako hoćemo proći dalje – kaže Dalić.

– Jako, jako ozbiljna reprezentacija. Poznajem sve igrače Rusije. Na nama je da se nametnemo, da budemo pravi. Želimo ići dalje – rekao je Ivan Rakitić.

– Mi radimo na tome da u svakoj utakmici, u svakom trenutku znaš što ti je raditi, gdje su ti suigrači, da znamo kako se branimo i kako da napadamo. Sve je, naravno, puno komotnije kad imaš više posjeda, kad dominiraš igrom. U toj utakmcii protiv Argentine smo jako uživali. Uživanje nije samo napasti, nego kad se skupiš i bacaš na glavu jedan za drugoga. Onda je sve puno lakše.

Odluka da odmah dođete u Soči bila je dobra?

– Da. Tamo je bilo hladnije u kampu, ovdje je veća vlaga, veća temperatura. Tu smo već pet dana i mislim da smo pogodili – rekao je izbornik Dalić.

Usporedba velikih utakmica u Vatrenima i klubu?

– Ne može se to usporediti. Želimo pokazati cijelom svijetu koliko smo dobri, koliko smo moćni zajedno. Stižu poruke sa svih strana, osjeća se da se približava ta velika utakmica. Jedva čekamo da krene! Lijepo je vidjeti podršku iz cijelog svijeta – kaže Raketa.

Vatreni su pobjede slavili pjevajući Grdovićeve pjesme.

– Ma atmosfera je fantastična! Ako treba zapjevati još sto puta, zapjevat ćemo! Sve za uspjeh naše reprezentacije – kaže Rakitić.

– Cijeli narod živi u euforiji, u cijeloj zemlji je velika fešta kad igra reprezentacija. Mi vidimo samo jedan dio. Meni je velika čast i motiv kad predsjednica dođe na utakmicu, daj bože da bude s nama i u Moskvi, da dođe još koji put – rekao je Dalić.

Prije 20 godina Hrvatska je bila treća, sjećate li se gdje ste bili tada, možete li ih nadmašiti?

– Od prvog dana razgovaramo o našoj kvaliteti, naš rad nas je do ovoga doveo i nije preostalo još puno. Moramo pronaći energiju i motiv, sutra mora biti naš najbolji dan na SP-u i onda da se primaknemo toj generaciji iz 1998. U to vrijeme kad su igrali Vatreni na SP-u bio sam u Francuskoj, ali tad sam bio igrač pa sam morao otići usred prvenstva na pripreme – rekao je Dalić.

– Ja sam tad bio mali, utakmice smo gledali na selu u Švicarskoj. I bilo je to ludilo. Nadam se i vjerujem da mi protiv Rusije možemo napraviti taj korak dalje, ali oni će zauvijek biti i ostati naši heroji – kaže Rakitić.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari