OI RIO: Vaterpolisti Hrvatske u finalu Olimpijskih igara nakon briljantne pobjede nad Crnom Gorom!

Vaterpolisti Hrvatske u polufinalu olimpijskog turnira u Riju pobijedili su Crnu Goru rezultatom 12:8

Vaterpolisti Hrvatske u četvrtak su u polufinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru pobijedili Crnu Goru sa 12-8 (4-3, 3-2, 1-1, 4-2), te su tako osigurali barem srebrnu medalju, a u finalu će u subotu igrati protiv boljeg iz susreta Italija – Srbija.

RIO2016: Polufinale vaterpola, Hrvatska - Crna Gora
RIO2016: Polufinale vaterpola, Hrvatska – Crna Gora

Junak utakmice bio je Bušlje koji je postigao čak četiri zgoditka, a deset velikih obrana sakupio je i vratar Bijač!

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Andro Bušlje sa četiri i Anđelo Šetka sa tri gola. U momčadi Crne Gore najbolji su bili Aleksandar Ivović i Darko Brguljan sa po tri pogotka.

Ovo je osma medalja za hrvatske sportaše u Riju, a treća medalja za vaterpoliste od samostalnosti. U Atlanti 1996. su bili srebrni, a u Londonu 2012. godine zlatni.

Finale je u subotu u 22.50 sata.

Hrvati su odlično krenuli, već u prvom napadu pogađa Šetka. Potom su još bili uspješni Bušlje i Lončar, i “barakude” su nakon četiri minute vodile 3-0.

No, to nije impresioniralo Crnogorce, koji su u minutu i pol zabili tri pogotka te su došli do izjednačenja 3-3. Ipak, minutu prije isteka prve četvrtine Hrvatska zabija sa igračem više, a strijelac je ponovno Bušlje.

U drugoj četvrtini bila je to izjednačena utakmica, ali u posljednje dvije minute prvo je uslijedio odličan lob Sukna, a potom i gol Macana sa centarske pozicije za prednost od dva pogotka.

U trećoj dionici po jedan gol sa svake strane i “barakude” su u zadnju četvrtinu ušle sa vodstvom 8-6. Pogotkom Bušljea pet minuta prije kraja Hrvati su poveli 9-6 i do kraja su uspješno kontrolirali utakmicu i zasluženo su ušli u finale koje je u subotu u 22.50 sata.

Bila je ovo druga pobjeda protiv Crne Gore u Riju, koju smo u skupini svladali sa 8-7.

HRVATSKA – CRNA GORA 12-8 (4-3, 3-2, 1-1, 4-2)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković, Lončar 2, Joković, Bukić, Macan 1, Bušlje 4, Sukno 1, Krapić, Šetka 3, Garcia 1, Bijač.

CRNA GORA: Radić, Draško Brguljan 1, Pasković, A. Petrović, Darko Brguljan 3, Radović, Janović, Čućković, Ivović 3, Mišić, Klikovac, Jokić 1, Ščepanović.

PETERCI: Hrvatska 0-0, Crna Gora 0-0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 2-2, Crna Gora 3-5.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari