SUPERSPORT HNL

Galerija | Osijek protutnjao Rujevicom, pred novim trenerom Cosmijem još je puno posla u ‘buđenju’ Rijeke!

Nažalost, unatoč sjajnoj podršci navijača s tribina, ovako jednosmjernu utakmicu već dugo nismo vidjeli na Rujevici. Osijek je bio puno bolji od Rijeke i sasvim zasluženo nosi tri boda u Slavoniju

RIJEKA – OSIJEK 0:3

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 9. kola SuperSport HNL. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 3825.

Strijelci: 0:1 Mierez (36), 0:2 Caktaš (44), 0:3 Caktaš (62)

RIJEKA (3-5-2): Labrović – M. Pavlović, Galešić, Vukčević – Grgić, Selahi, D. Pavlović, Selahi, Lunetta – Obregon, Djuričin

OSIJEK (4-4-2): Ivušić – Barri, Lončar, Čeberko, Leovac – Gržan, Nejašmić, Žaper, Kleinheisler – Mierez, Caktaš

Pored igračke, bijeli su očito i u velikoj psihološkoj krizi jer teško je objasniti toliko – možemo slobodno reći – početničkih grešaka u obrani i u sredini terena. O napadu je teško i govoriti, jer Rijeka u ovoj utakmici nije imala smislenijih i organiziranijih prilaza šesnaestercu gostiju. Najbolja šansa Rijeke stigla je nakon prekida kada je u 41. minuti nakon ubačaj iz kornera Djuričin odlkično potegnuo iz voleja ali je vratnica spasila Osijek. Dogodilo se to u trenucima kada su gosti već vodili 2:0…

Hrvoje skočić/Riportal

Osijek se angažmanom, trkom i borbenošću nametnuo na terenu od prvog sučevog zvižduka – noge igrača Rijeke kao da su bile ‘okovane’! Teško su se spajala dva-tri dodavanja dok su gosti u više navrata lijepo ‘vezli’ po brzom travnjaku Rujevice. Na trenutke je to izgledalo, nažalost, kao da gosti igraju u ‘višoj brzini’…

Neminovno, kao plod takvog stanja na terenu stigli su i golovi gostiju. U 36. minuti Galešić je nepotrebno komplicirao na rubu 16 metara i izgubio loptu, uslijedio je ubačaj Kleinheislera i gol Miereza. Gosti su brzo i udvostručili svoje vodstvo. U 44. minuti Osječani su brzo kombinirali i ‘sakrili’ loptu bijelima a nakon ubačaja s desne strane Caktaš je poentirao udarcem glavom. Labrović je bio nemoćan.

Trener Rijeke Cosmi u poluvremenu je napravio dvije izmjene no situacija na travnjaku se nije previše promijenila. U 62. minuti gosti su ugasili i posljednju nadu bijelima da mogu do preokreta. Nakon prodora gostujućeg igrača po lijevoj strani, Caktaš je dočekao povratnu loptu i snažnim prizemnim udarcem poentirao.

Hrvoje skočić/Riportal

Zanimljivo, nakon bezuvjetne podrške bijelima nakon nekoliko posrtaja u posljednjim utakmicama, na Rujevici su se nakon večerašnjeg poraza bijelih čuli i prvi glasni povici nezadovoljstva s istočne tribine – “Igrajte pe**ri, igrajte pe**ri.

S druge strane, Armada je odmah nakon završetka utakmice napustila svoju sjevernu tribinu odbijajući se suočiti s igračima, no vratili su se nakon pet minuta na tribinu i održali pravi navijački performans.

Rijeka je i dalje na posljednjem mjestu ljestvice. Osijek se ovom pobjedom popeo na četvrto mjesto. Mario Cvitanović je nakon utakmice za Arenu Sport kazao kako je ovo enormni potres za Rijeku i kako se Cosmi i igrači nisu našli.

Hrvoje skočić/Riportal

“Simptomatična mi je ta situacija. Koliki su standardi Cosmija iz Italije i poklapaju li se s realnim stanjem. Očito da nisu i trebat će vremena da dođe do nekih stvari. Nije se u ovoj utakmici za Rijeku napravio korak naprijed nego 3 iza”, kazao je Mario Cvitanović.

Osijek preuzeo potpunu kontrolu

Od samog početka agresivni Osijek je preuzeo potpunu kontrolu zbivanja na samom travnjaku. Premda na početku gosti nisu nizali prave šanse razlika u prezentacija je bila prilična.

Rijeka je pokleknula u 25. minuti kada je riječku mrežu pogodio Barri, ali je nakon upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog minimalnog zaleđa. Ni taj trenutak nije omeo Osječane koji su samo nastavili s dobrom igrom i stalnim pritiskom na suparnika.

Domaći sastav je u takvom stanju pao na koljena krajem prvog poluvremena. U 36. minuti je loše reagirala riječka obrana, Kleinheisler je uposlio Ramona Miereza koji je pogodio uz bližu vratnicu za 1-0 Osijeka. Argentinskom napadaču to je bio prvi pogodak nakon više od devet mjeseci posta, skoro deset. Nije to bilo sve od Osječana u prvom dijelu već je u 44. minuti postignut drugi pogodak. Gržan je ubacio, a Caktaš iz blizine glavom pogodio za 2-0.

Nejašmić i Caktaš iskreirali

U nastavku se utakmica nije pretjerano promijenila. I dalje je Osijek bio konkretnija momčad koja je lakše stvarala napadačke akcije, a u 62. minuti vodstvo gostiju se dodatno povećalo. Sve su kreirali Nejašmić Caktaš, a potonji je postigao svoj drugi pogodak ove subote na Rujevici.

Premda je nakon toga napokon počela napadati do kraja dvoboja Rijeka nije uspjela doći ni do počasnog pogotka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari