Ovaj tjedan na Bazenima Kantrida održava se međunarodno master prvenstvo u skokovima u vodu

Od 18. do 21. srpnja na Bazenima Kantrida održat će se Drugo otvoreno međunarodno master prvenstvo u skokovima u vodu.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja natjecanja, ovogodišnji master okupit će 115 seniorskih i veteranskih natjecatelja iz 14 zemalja. Dok je najmlađem natjecatelju tek 18, najstariji skakač ima čak 82 godine.

Prvenstvo u skokovima u vodu organiziraju Klub skokova u vodu “Primorje 2010” i Riječki sportski savez. Predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac izrazila je zadovoljstvo što Bazeni Kantrida, nakon što su početkom mjeseca po osmi put bili domaćin Otvorenog ljetnog prvenstva za kadete i juniore u skokovima u vodu, ponovno ugošćuju jedno skakačko natjecanje.

Jim McNally, skakač iz Velike Britanije, ujedno i suorganizator natjecanja, izrazio je zadovoljstvo što se ovo natjecanje održava drugu godinu za redom u Rijeci.

“Prošao sam cijeli svijet i moje je duboko uvjerenje kako Rijeka raspolaže se najboljim otvorenim bazenom sa skakonicom na svijetu,” kazao je McNally, istaknuvši kako je ovo prvenstvo više od samog natjecanja, već sudionicima prije svega predstavlja mogućnost da u poznim godinama održavaju svoju tjelesnu kondiciju.

Iako ovaj masters, za razliku od prvog, nije najveće natjecanje te vrste u svijetu ove godine, ovogodišnje izdanje će također okupiti veliki broj natjecatelja, među kojima je najstariji 82-godišnji John Deininger, Amerikanac koji nastupa za Litvu.

Andrija Crnić, trener Kluba skokova u vodu “Primorje 2010”, istaknuo je kako su Bazeni Kantrida postali popularni po svojoj ljepoti, a klub po gostoprimstvu sudionika niza do sada održanih natjecanja. Ujedno se zahvalio roditeljima i djeci, članovima kluba, na velikom volonterskom angažmanu u organizaciji natjecanja.

Riječke boje na natjecanju će predstavljati i Leo Jonjić, koji se natječe u kategoriji skakača između 60 i 64 godine.

U ime Grada Rijeke, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kostović pozvao je sve Riječane da s tribina prate ovo atraktivno natjecanje.

Ulaz za gledatelje je besplatan, s time da će se u četvrtak, 18. srpnja održavati od 12  i 30 do 19 sati, u petak od 9 do 19 sati, a u subotu od 9 do 18 sati, s time da će u petak i subotu biti kratka pauza za ručak. Posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju, 21. srpnja, skakači će pokazati što znaju i mogu od 9 do 15 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari