PLIVAČKI SPEKTAKL NA KANTRIDI: U subotu i nedjelju 10. međunarodni plivački miting „Victoria – Primorje“

Ovogodišnji 10. po redu miting okupiti će čak 492 plivača i plivačica iz 47 kluba iz Slovenije, BIH, Italije, Velike Britanije i Hrvatske

Na današnjoj klupskoj press konferenciji i službeno je predstavljen 10. po redu međunarodni plivački miting „Victoria – Primorje“ koji će se u subotu i nedjelju održati na Bazenima Kantrida.

U ime organizatora mitinga PK „Primorje CO“ medijima se obratio predsjednik kluba Andrej Marochini a u ime natjecatelja svoja očekivanja iznijeli su mladi Primorjaši Sara Knežević, Antonio Rajković, Marin Ercegović te trener Vlado Petković.

Plivački miting „Victoria – Primorje“ svoje prvo izdanje bilježi 2008. godine, organiziran u čast proslave 100 godišnjice Kluba, otvaranja novog bazenskog kompeksa Bazeni Kantrida, te kao test miting uoči Europskog prvenstva u plivanju u prosincu 2008. godine. Na prvom mitingu nastupilo je 230 natjecatelja a svake godine brojka se povećavala. Prepoznat po kvaliteti i impresivnom kompleksu Bazena Kantrida od natjecateljske sezone 2013/2014 miting je uključen u sustav natjecanja Grand prix Hrvatske.

Ovogodišnji 10. po redu miting okupiti će čak 492 plivača i plivačica iz 47 kluba iz Slovenije, BIH, Italije, Velike Britanije i Hrvatske. Među njima nalaze se i velika plivačka imena iz svijeta plivanja a koje svakako predvodi naša stalna gošća reprezentativka Slovenije – Anja Klinar, osvajačica svjetskih i europskih medalja.

U iznimno jakoj konkurenciji svoja mjesta u finalnim utrkama pokušati će izboriti i Primorjaši Marin Ercegović, Antonio Rajković i Sara Knežević koji su se danas predstavili medijima. Očekuju dobre nastupe i ostvarenje osobnih rekorda koji bi im možda donijelo i norme za nastup na Europskom juniorskom i seniorskom prvenstvu. Trener Vlado Petković iznimno je zadovoljan ovogodišnjim prijavama klubova te vjeruje da će jaka konkurencija pomoći i plivačima Primorja CO u ostvarenju svojih najboljih rezultata.

Predsjednik Kluba Andrej Marochini zaželio je svima dobre nastupe te zahvalio Gradonačelniku, Gradu Rijeci, Riječkom sportskom savezu, Zajednici sportova PGŽ-a, Rijeka sportu, Hrvatskom plivačkom savezu, generalnom sponzoru Croatia osiguranju, te Jadroliniji, Medrisu, Dezinsekciji, Autotransu, Tiskari Zambelli i svima ostalima koji na bilo koji način pomažu da se ovaj miting održi na viskom nivou.

Miting se održava u dva dana, kroz dva dijela. Jutarnje kvalifikacije započinju u 9:00 sati, te u 17:00 sati sa finalnim trkama. Finale plivaju 10 najbržih po isplivanim vremenima – apsolutna kategorija, B finale otvoreno je za nastup najbolji juniora i mlađih juniora, dok je C finale otvoreno samo za mlađe juniore.

Svečano otvaranje mitinga je u u subotu u 16,45 sati.

S obzirom na nastup vrlo velikog broja prijavljenih plivača i u 2018. godini Primorjaši se s pravom ponose ovim sportskim događajem koji doprinosi jačanju sportskog identiteta našeg grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari