NERETVANAC-RIJEKA

POBJEDA! Rijeka na Rujevici s lakoćom svladala četveroligaša i prošla u osminu finala Kupa

Nogometaši Rijeke pobijedili su Neretvanac iz Opuzena rezultatom 3:0 u 1/16 finala SuperSport Hrvatskog kupa i izborili idući krug natjecanja u kojem će gostovati kod Bednje u Beletincu 30. listopada. Rijeka je rutinski odradila Kup ispit protiv suparnika koji ima određenu kvalitetu, ali koja u globalu nije bila dovoljna za bilo kakvu primisao iznenađenja.

Rijeka je, prema najavama trenera Radomira Đalovića, ozbiljno pristupila utakmici i od prve minute se nametnula posjedom i izuzev dva pokušaja Mikulića (3’) i Bajkuše (30’) koji nisu tražili intervenciju Posavca, dok je sve ostalo bilo u znaku pokušaja Bijelih da što prije osiguraju plasman u osminu finala SuperSport Hrvatskog kupa.

U 10. minuti nakon lijepe akcije po desnoj strani Bogojević je prizemno ubacio na pet metara, a Andrić samo postavio nogu za vodeći pogodak – 0:1.

Rijeka je povela iz prve prave situacije pa krenula nizati pokušaje kojih je najviše imao Djouahra. U 23. minuti je pucao preko gola nakon lijepe kontre Pašalića i Fruka, u 36. je njegov pokušaj išao ravno u vratara Neretvanca, u 40. je slabo primio loptu u čistoj situaciji nakon sjajne akcije Fruka i Andrića, a precizan nije bio ni u 44. minuti kada je iz dosta teške pozicije pucao preko gola.

Rijeka je opasna bila i preko Pašalića (14’), Fruka (17’) i Andrića (36’), konstantno dominirala i tražila pogodak, a da je bilo samo malo više preciznosti i mirnoće u realizaciji vodstvo je do poluvremena moglo biti kudikamo izraženije.

Rijeka je drugo poluvrijeme otvorila lijepom prilikom koju su Gojak, Rukavina i Perica pripremili za Djouahru čiji je udarac u 47. minuti odsjeo na vanjskom dijelu mreže. U 51. minuti Rukavina je iz voleja pucao zamalo preko gola, pa u 60. Rijeka stigla do trećeg pogotka. Fruk je ubacio u nastavku akcije nakon ubačaja iz kuta, Perica je glavom pogodio gredu, a odbijenu loptu Radeljić glavom pospremio u mrežu – 0:3.

Bijeli su nakon trećeg pogotka spustili ritam, a gosti iskoristili priliku za prekrasan utješni pogodak koji je djelo Krešimira Medića koji je s više od 20 metara pogodio malu mrežu Posavca – 1:3.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari