JUNAČKA POBJEDA!

POBJEDA RIJEKE! Bijeli u nemogućim uvjetima u produžetku utakmice “slomili” ukrajinski Kolos!

Riportal

Nogometaši HNK Rijeke u 3. pretkolu Europske lige pobijedili su ukrajinski Kolos zgodicima Escovala u 103. minuti i Andijaševića u 116. minuti utakmice. Rijeku idućeg četvrtka očekuje gostovanje kod Kopenhagena koji je pobijedio Piast 3:0

Jaka kiša počela je negdje oko 80. minute utakmice i čini se kao da neće tako brzo prestati.

Rijeka i kolos vodili su kolosalnu bitku na potpuno mokrom travnjaku Rujevice. Utakmica je ušla u produžetke, no igru igračima obje momčadi silno je otežavala jaka kiša koja je počela padati negdje oko 80. minute utakmice.

U trenucima kada je kiša već dobro natopila travnjak Rujevice, u prvom produžetku, Rijeka je povela. Murić je u 103. minuti izveo slobodan udarac, Andrijašević je vratio loptu pred gol, a Escoval ju zakucao od grede u mrežu – 1:0!

Bio je to drugi gol Escovala u bijelom dresu, portugalski branič ušao je u igru na početku prvog produžetka.

Pobjedu je potvrdio Andrijašević u 116. minuti. Nakon jednog ubačaja, velika pogreška vratara Kolosa kojem je ispala lopta i omogućila je Andrijaševiću da gurne loptu u praznu mrežu – 2:0.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeku idućeg četvrtka očekuje gostovanje kod Kopenhagena koji je pobijedio Piast 3:0.

Rijeka je do prve prilike stigla već u četvrtoj minuti. Štefulj je ubacio iz slobodnog udarca, obrana gostiju kratko je odbila lopta. Čerin je pokušao volej iz prve s ruba kaznenog prostora, lopta je otišla daleko iznad gola.

Samo dvije minute kasnije Andrijašević je proigrao Murića koji je ušao iz drugog plana, pokušao je udarac iz teškog kuta i izborio korner.

U 13. minuti, Nakon ubačaja iz kuta, vratar Kolosa izbio je loptu, Čerin je pucao iz prve s ruba 16 metara i malo je nedostajalo da lopta završi u mreži, ali lopta je pogodila Capana.

Rijeka je bila blizu gola u 15. minuti. Murić je pokušao iznenaditi gostujućeg vratara odličnim udarcem iz kornera, ali Volynets je bio spreman.

Odlična prilika za bijele propala je u u 24. minuti. Jedna loša reakcija ukrajinske obrane otvorila je priliku Muriću u kaznenom prostoru Rijeke, ali umjesto udarca, pokušao je proigrati Andrijaševića i propala je sjajna prilika.

I onda su se gosti oslobodili. U 27. minuti Lysenko je primio loptu u kaznenom prostoru Rijeke, nakon pogreške Velkovskog, te je pucao iz okreta, ali lopta je završila u bloku.

Šest minuta kasnije uslijedio je opasan ubačaj s lijeve strane, Antiukh je bio blizu lopte, ali Velkovski je uspio izbiti loptu u korner.

Gosti su prijetili i u 39. minuti, Smurniy je povukao loptu, stigao na 20 metara, ali srećom udarac je otišao preko gola.

I u završnici prvog dijela gosti su imali sjajnu priliku. Nakon ubačaja, gosti su uspjeli vratiti loptu u srce kaznenog prostora, a Novak nije dobro reagirao u odličnoj situaciji pred golom Rijeke.

Rijeka je prijetila u 57. minuti. Pavičić je lijepo prošao, nakon što mu se lopta sretno odbila, ali udarac je završio u rukama vratara Kolosa.

Kolos je ubrzo uzvratio. Nakon kontre, lopta je došla do Bogdanova na 20 metara, ali udarac nije bio precizan.

U 70. minuti Tomečak je ubacio, Andrijašević je smirio loptu za Lončara koji je potegnuo sa 16 metara. Iako je u završnici Rijeka u nekoliko navrata stigla pred gol Kolosa, gosti su propustili meč loptu.

U 90. minuti Velkovski je izgubio loptu, sjevnula je akcija gostiju po lijevoj strani. Uslijedio je ubačaj, Seleznyov je ostao na pet metara pred golom Rijeke, ali napadač Kolosa prebacio je loptu preko gola!

Foto: HNK Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari