SUPERSPORT HNL

Galerija | POBJEDA RIJEKE! Frigan i Liber majstorijama zaustavili Lokomotivu i vratili Rijeku na treće mjesto 1. HNL

Nakon prilično nezanimljivog prvog poluvremena bijeli su ‘eksplodirali’ u nastavku i potpuno nadigrali goste koji nisu bili bezopasni

RIJEKA – LOKOMOTIVA 2:0 (0:0)

RIJEKA -Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 31. kola SuperSport HNL. Sudac:Duje Strukan (Split). Gledatelja: 4248.

Strijelci: 1:0 Frigan (66), 2:0 Liber (68)

RIJEKA: Labrović – Veiga, Galešić, Smolčić, Vukčević, Selahi, Banda, Ampem, Janković, Marin, Frigan

LOKOMOTIVA: Čavlina – Cipetić, Mersinaj, Kalaica, Pivarić, Bubanja, Marić, Stojković, Kačavenda, Goričan, Tuci

Bio je to klasični ‘nokaut’ u par minuta. Golove za Rijeku postigli su ‘vrući’ Frigan u 66. i Liber u 68. minuti.

U 66. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca lopta se odbila do Smolčića, lopta se po njegovu udarcu odbila iskosa na nekih 13 metara udaljenosti od vrata Lokomotive. Tamo ju je dočekao Frigan i odmjerenim udarcem po travi pogodio dalji kut vratara Čavline!

Drugi najbolji strijelac lige Frigan tako je došao do 12 gola ove sezone. Cijena mu raste iz kola u kolo što u navijača Rijeke izaziva dvojake osjećaje…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije još ljepši pogodak bijelih. Nakon duge akcije Riječana lopta se odbila od Smolčića u kaznenom prostoru Lokomotive i stigla do Libera. A zatim nogometna čarolija: Liber je u stilu Luke Modrića odlučio loptu prema golu Čavline uputiti vanjskim dijelom stopala – učinio je to na maestralan načini pogodivši mrežu uz samu vratnicu nemoćnog Čavline koji je ostao ukopan na svojim vratima.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prekrasan pogodak Libera za potvrdu pobjede Rijeke!

S ovom pobjedom Rijeka je preskočila Osijek na trećem mjestu, a Lokomotiva je ostala osma.

Tijek utakmice

Lokomotiva je utakmica otvorila dvama udarcima glavom u drugoj minuti, ali pokušaji Kačavende i Kalaice nisu bili precizni.

Rijeka i Lokomotiva teško su pronalazile put do gola suparnika, lokosi su nešto češće stizale

U 18. minuti Marin je odigrao za Vukčevića koji je ubacio, ali Frigan nije dobro zahvatio loptu pred golom Lokomotive.

U 20 i 30. minuti Tuci je probao s distance, ali bez preciznosti. U 32. minuti Cipetić je ubacio s desnog boka, Tuci je bio najviši, a lopta je još jednom otišla preko grede.

Rijeka se probudila u 38. minuti. Nakon što je udarac Jankovića obranio Čavlina, u idućoj akciji Prince je sjajno proigrao Selahija koji je ušao u kazneni prostor, ali njegov udarac blokirao je Kalaica.

Do kraja prvog dijela obje ekipe su imale po jednu priliku.

U 41. minuti ubačaj Selahija pred gol Lokomotive, lopta se odbila u visokom luku, a udarac Jankovića obranio je Čavlina.

Na drugoj strani, u prvoj minuti sudačke nadoknade, Kačavenda se lijepo oslobodio na rubu kaznenog prostora, udarac je otišao iznad grede.

U 53. minuti, nakon brzo izvedenog kornera, Liber je ubacio, a Galešićev pokušaj na drugoj vratnici otišao je preko grede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari