VAŽNA POBJEDA RIJEKE

POBJEDA RIJEKE NA MALTI! Bušnja i Ampem “slomili” Gziru, uzvrat na Rujevici trebao bi biti formalnost

U prvom poluvremenu bila je to uglavnom negledljiva utakmica prepuna tehničkih pogrešaka igrača obiju momčadi, no u drugom poluvremenu gledali smo pravu utakmicu punu dinamike i prilika za pogodak

GZIRA – RIJEKA 0:2 (0:0)

Centenary Stadium, Ta’ Qali. Prva utakmica 2. pretkola Konferencijske lige. Suda: Neil Doyle (Irska)

Strijelci: 0:1 Bušnja (57), 0:2 Ampem (77)

GZIRA UNITED: Haber – Thiaguinho, Xuereb, Bohrer Mentz, Borg, Scerri, Mendoza, Pisani, Correa (od 67′ Jefferson), Maxuell, Davis

RIJEKA: Labrović – Tomečak, Escoval, Galović, Vukčević, Lepinjica, Liber (od 46′ Bušnja), Murić (od 67′ Vuk), Pavičić, Ampem, Drmić (od 56′ Obregon).

Rijeka je prvi hrvatski klub koji je zaigrao u drugom pretkolu novoustanovljene Konferencijske lige, i to na Malti kod Gzire United, kluba koji je prije dvije godine u prvom kolu kvalifikacija za Europa ligu izbacio Hajduk šokantnom pobjedom na Poljudu 3:1.

U ovoj utakmici bolje su se snašli, a nešto više sreće imali Riječani!

U prvom poluvremenu bila je to uglavnom negledljiva utakmica prepuna tehničkih pogrešaka igrača obiju momčadi, no u drugom poluvremenu gledali smo pravu utakmicu punu dinamike i prilika za pogodak.

U vodstvo je Rijeka stigla u 57. minuti preciznim udarcem Denisa Bušnje s vrha kaznenog prostora nakon prodora i povratne lopte Tomečaka,

Na golu je ponovno nesavladiv bio vratar Labrović, naugodnije iznenađenje u redovima Rijeke na početku sezone. Labrović je sjajnim obranama i jednom “paradom” idealnom za snimatelje zaštitio svoju mrežu netaknutom! Dogodilo se to u 65. minuti: Thiaguinho je s dobrih 25 metara opalio svom snagom, lopta je išla pod gredu, ali Labrović je vrhovima prstiju skrenuo loptu koja je prohujala malo iznad grede.

U 77. minuti već izvjesnu pobjedu zapečatio je Ampem. Vratar domaćih Haber katastrofalno je pogriješio nakon nepotrebnog istrčavanja gotovo do korner-zastavice, loptu mu je “iščeprkao” Obregon te nakon “vaganja” nekoliko obrambenih igrača Gzire lijepo na petercu uočio usamljenog Ampema kojemu nije bilo teško uputiti loptu u nezaštićenu mrežu.

Uzvrat se igra idući četvrtak na Rujevici, a bolji iz ogleda Rijeka-Gzira u trećem kolu igrat će s pobjednikom dvoboja škotskog Hiberniana te Santa Colome iz Andore.

Tijek utakmice

Domaćin je odmah na otvaranju utakmice pokušao iznenaditi, ali nekoliko dolazaka pred gol Rijeke i ulaska u kazneni prostor nisu donijeli priliku.

U 10. minuti Drmić je uspio doći do lopte, proći jednog igrača, ali dodavanje za Pavičića na rubu kaznenog prostora nije bilo precizno.

Prva prilika stigla je u 21. minuti. Murić je oduzeo loptu na desnom boku i gurnuo za Libera koji je odlično pronašao Drmića u sredini kaznenog prostora. Napadač Rijeke primio je loptu, ali njegov udarac je blokiran.

Nova prilika za bijele stigla je u 28. minuti. Drmić i Pavičić lijepim duplim pasom otvorili su prostor za Princea, koji je ušao prema sredini i sa 16 metara snažno pucao. Vratar Gzire je obranio.

U 32. minuti Pavičić je lijepo prošao i odigrao za Libera, koji je uspio gurnuti za Murića. Uslijedio je udarac sa 16 metara, ali vratar Haber obranio je udarac.

Tri minute kasnije Prince je prošao po lijevoj strani i ubacio, Murić je uspio glavom vratiti loptu pred gol Gzire, ali Haber je opet bio na mjestu.

Najveća prilika Rijeke stigla je u 41. minuti. Pavičić se sjajnim potezom i čvrstinom riješio pratnje i onda odlično proigrao Drmića koji je krenuo sam prema golu. U trenutku udarca uklizao je Thiaguinho i požrtvovnom reakcijom sačuvao mrežu.

U 45. nova velika prilika za Rijeku. Prince je gurnuo loptu za Pavičića koji je zaobišao vratara, ali njegov udarac je blokiran. Murić je pokušao u nastavku akcije, ali obrana Gzire još je jednom spriječila udarac.

Rijeka je u drugom dijelu nastavila gdje je stala u prvom. U 51. minuti Bušnja je lijepo prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i ubacio. Tomečak je natrčao i pucao isprve lijevom nogom, ali vratar Gzire ponovo je bio na mjestu.

Neizvjesnost je trajala do pogotka Bušnje koji je otvorio put Rijeci prema važnoj pobjedi.

Foto: HNK Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari