SUPERSPORT HNL

Pobjeda Rijeke u Osijeku! Bijeli će puni samopouzdanja u Ljubljanu po skupine Konferencijske lige

Nogometaši Rijeke rano su poveli na Opus Areni u Osijeku: u 13. minuti Pašalić je oštro ubacio iz kornera, Čavlina nespretno reagirao i odbio loptu na nogu Radeljića koji je s metar, dva pogodio mrežu Osijeka

OSIJEK – RIJEKA 0:2 (0:1)

OSIJEK – Opus Arena. Utakmica 4. kola Supersport HNL-a. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 7014.

Strijelci: 0:1 Radeljić (13), 0:2 Pašalić (60)

OSIJEK: Čavlina – Omerović, Jelenić, Hasić, Jurišić, Nejašmić, Jugović, Bukvić, Pušić, Matković, Ademi.

RIJEKA: Zlomislić – Smolčić, Majstorović, Radeljić, Bogojević, Hodža, Petrović, Pašalić, Janković, Rukavina, Ivanović.

Nogometaši Rijeke ostvarili su pobjedu na gostovanju kod Osijeka rezultatom 2:0 i dočekali prvi prvenstveni trijumf u Osijeku nakon 1. prosinca 2018. godine. Za Bijele je ovo i prva pobjeda na Opus Areni do koje smo došli kvalitetnom igrom u svim fazama i zasluženo nosimo tri boda na Kvarner. Golovi Radeljića i Pašalića slomili su domaćina kada je stezao obruč i skrojili značajnu pobjedu uz Dravu.

Nogometaši Rijeke odigrali su ohrabrujuću partiju u Osijeku uoči uzvratne utakmice play offa Konferencijske lige u četvrtak u Ljubljani. Bijeli su poveli u ranoj fazi utakmice golom snalažljivog Radeljića a potom su velikom brobenošću i htijenjem ne samo obranili nego i ‘podebljali’ pozitivan rezultat.

Riječani su prvu pravu priliku imali u 12. minuti. Ivanović je bio u polukontri pa je odigrao na lijevu stranu za Rukavinu čiji je udarac odbijen u korner. Ubačaj Jankovića je odbijen na 16 metara odakle je opasno zaprijetio Pašalić, ali lopta je na putu prema golu odbijena u korner.

Photo: Borna jaksic/PIXSELL

Bijeli su poveli u 13. minuti Pašalić je oštro ubacio iz kornera, Čavlina nespretno reagirao i odbio loptu na nogu Radeljića koji je s metar, dva pogodio mrežu Osijeka. U 15. minuti Bukvić je dobro gađao glavom nakon jednog naoko bezopasnog ubačaja s desne strane, ali Zlomislić je bio oprezan i dobro je intervenirao.

U 22. minuti nakon duge akcije Rijeke lopta je došla na lijevu stranu do Bogojevića koji se zabio u kazneni prostor pa gotovo iz mrtvog kuta pokušao matirati Čavlinu. Na žalost, bio je zamalo neprecizan.

U 20 minuti prava prilika za Osijek! Ademi je pobijegao obrani gotovo s centra, sjurio se s desne strane prema Zlomisliću koji mu je skratio kut i odbio njegov pokušaj u korner.

Photo: Borna jaksic/PIXSELL

U 35. minuti Osijek je ponovno opasno zaprijetio nakon akcije koju je pokrenuo Jugović, na kraju je Bukvić pucao sa 16 metara, a Zlomislić dobro reagirao i udarac koji je išao u sam kut odbio u korner.

U 38. munuti nova lijepa akcija Rijeke. Sada je Petrovič na lijevoj strani izbacio Bogojevića koji je iskosa s desetak metara gađao bliži kut, ali Čavlina je bio oprezan.

Rijeka je udvostručila svoje vodstvo u 60 minuti! Bila je to krasna akcija Rijekčana – kontranapad za drugi pogodak. Hodža i Petrovič su osvojili loptu na sredini terena pa je Fruk sjajnom loptom u prostor izbacio Pašalića koji je izašao sam na Čavlinu i sigurno pogodio bliži kut.

Photo: Borna jaksic/PIXSELL

U 70. minuti Ivanović je dobio loptu od Hodže na rubu 16 metara, ali Čavlina je istrčavanjem spasio svoju mrežu.

Pokušavao je Osijek u završnici vratiti se u utakmicu, Bijeli su im prepustili loptu i iz bloka pred Zlomislićem čekali prilike za kontranapad. Nisu ih dočekali, ali nije ni trebalo, momčad Radomira Đalovića stala je iza lopte, čuvala snagu za četvrtak i gostovanje u Ljubljani koje će dočekati napunjenog samopouzdanja i s tri vrijedna boda na kontu.

Standings provided by Sofascore

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari