U SUBOTU U 18 SATI KREĆU VATRENI

POČINJE EURO! Modrić: ‘Ne znam kako me misle zaustaviti, to morate pitati njih; Dalić: ‘Šteta što Olmo ne igra za nas’

Foto: RTL

Hrvatska reprezentacija stigla je u petak u Berlin, gdje će u subotu protiv Španjolske igrati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu.

Početak turnira na zadnjoj press konferenciji uoči sutrašnje utakmice najavljuju izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

Španjolski novinari tražili su Modrićev komentar na napise o tome da Španjolci, pogotovo njegovi suigrači iz Reala, imaju poseban plan kako ga zaustaviti.

“Ne znam kako me misle zaustaviti, to morate pitati njih”, kratko je odgovorio Modrić koga su španjsolski novinari tražili da usporedi španjolske reprezentacije iz prošlosti protiv kojih je igrao, s ovom današnjom:

“Ne volim uspoređivati generacije. One koje su osvajale dva Eura i Svjetsko prvenstvo su bile posebne, jedna od najboljih generacija u povijesti. Sigurno da je i ova generacija puna talenta, imaju dobar miks mladosti i iskustva. Neki su navikli igrati ovakve utakmice i turnire, tako da vrlo dobra su momčad. Jako brzi, pogotovo na krilnim pozicijama, imam jako dobro mišljenje o španjolskoj reprezentaciji”, rekao je Modrić pa dodao:

“Svi želimo igrati protiv velikih momčadi kao protiv Španjolske. Veselimo se utakmici protiv Španjolske, igrali smo puno puta protiv njih, znamo da će detalji odlučivati. Moramo biti pravi u svakom trenutku, nikad nam ne dosadi igrati tako velike utakmice. Mi želimo veliki rezultat. Zadnjih godina na Svjetskim prvenstvima i Ligi nacija pokazali smo kako pripadamo vrhu svjetskog nogometa, na Europskim prvenstvima nam je falio uvijek taj korak, puni smo samopouzdanja.”

‘Sjećam se 2006., to je možda najbolja atmosfera na kojoj sam igrao’

Luka je bio među Vatrenima na SP-u 2006. na ovom mjestu. Također, Hrvatska je opet ‘dark horse’, nikad među favoritima?

“Da mi je netko na početku karijere dao papir da napišem što bi htio bilo bi me strah sve napisati. Sretan sam da sam tu, veselim se novom velikom natjecanju. Sjećam se te 2006. godine i atmosfere. To je bila možda i najbolja kojoj sam ikad prisustvovao. Nadam se da će takva biti i sutra, a mi da ćemo biti pravi. Ovo drugo, nas to ne smeta, što druge stavljaju kao favorite, a nas kao neko potencijalno iznenađenje. Nama je najbitnije što mi radimo i da smo fokusirani na nas, da pokažemo zajedništvo, samo tako možemo napraviti velike stvari.”

Najveća snaga Hrvatske?

“Najveća snaga je po meni naše zajedništvo, dosta je igrača tu iz Katara, nei novi mladi pokazali su da se na njih može računati i da nose razliku, što je plus za nas. Drago nam je i da se vratio Ivan, polako dolazi u formu. No naša je najveća snaga naše zajedništvo.”

Što misli o mladom Yamalu?

“Godine nisu bitne, nego ono što pokazuje na terenu, a Yamal je pokazao nevjerojatne stvari i s pravom ga ističu kao najveću opasnost u Španjolskoj.”

Po čemu se Modrić danas razlikuje od Modrića 2006. godine?

“Od 2006. sam dosta napredovao kao igrač u svim segmentima, iskusniji sam. Teško mi je pričati o sebi, najveća razlika su godine.”

Riječ je nakon Modrića preuzeo izbornik Zlatko Dalić.

“Temeljni ključ naše igre je kvaliteta. U svakom slučaju i naboj je važan faktor, hvala Olmu na lijepim riječima. On zna kako se igra za Hrvatsku, žao mi je što nije s nama u reprezentaciji.”

Dalić o odnosu snaga u skupini:

“Dobili smo najtežu moguću grupu, mislim da je važan start. Sjetite se prošlog prvenstva i Maroka, igrali smo neodlučeno, Naravno da bismo htjeli ne izgubiti, ali ne idemo u utakmicu s tim ciljem. Uz veliki reprekt prema protivniku, mi se nikoga ne bojimo. Naravno da će biti teško, ali vjerujem u našu reprezentaciju.”

Izbornik se prisjetio Berlina 2006. godine.

“Bio sam na utakmici 2006., bila je sjajna atmosfera, očekujem sutra još bolju podršku. To nam je obveza da damo još bolju partiju. Imamo kvalitetu, dobra rješenja, veseli me što se Perišić vratio, stalno je sve bolji i bolji. Imamo stvarno jak kadar, kvaliteta nam neće pasti ni kad uđu igrači s klupe.”

O sudaru Gvardiola i Yamala:

“Joško je odigrao sjajnu sezonu, on nam je ključni igrač. Sposoban je napraviti dobre stvari, zaustaviti svakog napadača španjolske reprzeentacije. Nadam se da će zaustaviti i Yamala i Pedrija i Williamsa.”

‘Španjolci više nisu samo posjed, imaju i okomitost’

O stilu igre Španjolaca:

“To je njihova kvaliteta, njihov stil igre je fenomenalan. Unište te posjedom, negdje ‘procuri‘. Sad je mala promjena, ipak je više okomitije, imaju brže igrače na boku u tom okomitom pasu, ulazak u prazan prostor. Rješenje je suprotstaviti im se i uzeti posjed.”

O prilici za revanš za poraz u finalu Lige nacija:

“Mi nemamo nikakvu želju da se osvećujemo. Bili su bolji, pogotovo prvo poluvrijeme. Liga nacije bila je izjednačena utakmica. Nemamo želju za osvetom, nego pobjedom. Prije su forsirali taj posjed, iscrpljivali protivnika time. Sad teže više i centaršutu, u špici Morata na to dobro reagira. Na čisto smo što i kako želimo. Sastav znam odavno, no veseli me i široka klupa, da svi koji uđu mogu napraviti dodatan progres. Veseli Perišić, koji je iznad svih očekivanja tu s nama i u sve je boljoj formi. Idemo sutra istrčati i dati sve od sebe, probati dobiti tu utakmicu.”

Dalića su Španjolci ponovno pitali bi li volio da Olmo igra za Hrvatsku.

“Si”, bio je kratak i jasan naš izbornik odgovorivši na španjolskom jeziku, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari