SUPERSPORT HNL

Podjela bodova u Varaždinu, Riječani se okreću važnom susretu s Elfsborgom u Europskoj ligi

Varaždin i Rijeka podijelili su bodove u susretu 2. kola Supersport HNL-a

U utakmici bez prevelikih uzbuđenja Bijeli su imali nekoliko prilika za pogodak, uglavnom nakon prekida, no na kraju utakmice mreže su ostale netaknute.

VARAŽDIN – RIJEKA 0:0

VARAŽDIN – Stadion Varteks. Utakmica 2. kola Supersport HNL-a. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Gledatelja: 2.000.

Nogometaši Rijeke remizirali su na gostovanju kod Varaždina u 2. kolu SuperSport HNL-a. Nije bilo golova na stadionu Varteksa, Rijeka je imala inicijativu, neke konkretnije prilike pogotovo u nastavku utakmice, ali nije bilo dovoljno mirnoće i preciznosti u završnici da bi se s punim plijenom vratila na Kvarner.

Trener Željko Sopić napravio je dvije izmjene u odnosu na utakmicu protiv Elfsborga, u početnoj postavi su Selahi umjesto Petroviča i Majstorović umjesto Radeljića. 

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U prvom dijelu nešto bliže pogotku bio je Varaždin, ali Marko Dabro je oba puta iz teških situacija pucao tik pored gola gostiju.

Najveći priliku na utakmici propustili su Riječani u 69. minuti. Nakon ubačaja iz kuta Jankovića, stoper Rijeke Majstorović imao je priliku zatresti mrežu Zelenike. Riječani su ubacili iz kornera, Majstorović je lukavo zapucao vanjskim dijelom kopačke, ali Zelenika fantastičnom paradom skida taj udarac koji je išao u mrežu.

Tijek utakmice

Rijeka je počela utakmicu jasno pokazavši da želi imati inicijativu, ali Varaždin je ozbiljno prijetio kada bi okomite lopte sa sredine terena išle u riječku zadnju trećinu. U 2. minuti Šego je pucao visoko preko gola, a najbolje situacije domaćin je iz spomenutih situacija imao u 26. 33. i 36. minuti kada Dabro i dva puta Šego nisu bili precizni iz opasnih prilika.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka je, s druge strane, bila nedovoljno konkretna kada bi došla pred domaći kazneni prostor pa mnoge obećavajuće situacije nisu ni završile udarcem prema golu. U 6. minuti Janković nije dobro zahvatio loptu nakon ubačaja Hodže, u 9. Smolčić nije uspio dovoljno skrenuti ubačaj iz kornera Jankovića, pa u 11. Hodža nije uspio završiti akciju nakon kombinacije s Pašalićem.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Rijeka je imala u 21. minuti kada je Pašalić sjajno prošao desnom stranom i ubacio prema Hodži koji glavom nije bio precizan.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka je upravo preko desne strane najviše prijetila, osovina Smolčić, Hodža, Pašalić u jednom je trenutku dobro funkcionirala, ali bez kvalitetne završnice. Zasluga je to i obrane Varaždina koja je bila koncentrirana u svim situacijama, ali stanja travnjaka koji je u jako lošem stanju i očito će trebati skoru promjenu.

Drugo poluvrijeme bilo je puno siromašnije prilikama. Rijeka je zatvorila sve prilaze Zlomisliću, ali na drugoj strani nije napravila dovoljno za uzeti puni plijen. Najbolje prilike za uzeti sve bodove imala je u 57. minuti kada je Hodža sjajnom loptom pronašao Fruka iza leđa domaće obrane, ali pokušaj iz voleja Marina je odbio u korner. Drugu veliku priliku Bijeli su imali u 69. minuti kada je Janković ubacio iz kuta a Majstorović na prvoj vratnici skrenuo loptu, no istaknuo se Zelenika obranom koja je svojoj momčadi spasila bod.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Do kraja je Rijeka imala inicijativu, pokušao je Sopić i uvođenjem debitanta Andrića, ali opipljivog učinka nije bilo.

Standings provided by Sofascore

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari