„PONOSAM NA SEBE I RIJEKU“: Filip Bradarić treći igrač u povijesti Rijeke koji je nastupio na SP-u

Filip Bradarić. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Filip Bradarić ušao je u povijest Rijeke – postao treći nogometaš nakon Pere Radakovića (1962.) i Miloša Hrstića (1982.), koji je u dresu Rijeke zaigrao na svjetskoj smotri

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Island (2:1) na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i osvojila prvo mjesto u skupini, te će u osmini finala igrati protiv Danske.

Prvi nastup na Svjetskom prvenstvu upisao je Filip Bradarić, nogometaš Rijeke, koji je u igru ušao u 64. minuti umjesto Luke Modrića, jednog od najboljih svjetskih nogometaša, i u završnici utakmice dao svoj obol trećoj pobjedi Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

– Vratili smo se u sedam ujutro u kamp, tako da smo prespavali jutro, počeo je Filip Bradarić svoju priču nakon jedne od najvažnijih večeri u karijeri.

– Ponosan sam i sretan zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu. Svi mi kad krenemo igrati nogomet imamo neke snove koje želimo ostvariti. Mislim da je nastup na Svjetskom prvenstvu jedan od najvećih i meni se to ostvarilo. Ponosan sam na cijelu ekipu jer ovo je povijesni uspjeh za Hrvatsku da nakon prvog kruga imamo tri pobjede i devet osvojenih bodova, ustvrdio je Filip Bradarić.

Očekivanja su nakon odličnih igara porasla, Hrvatsku u nedjelju u osmini finala očekuje ogled protiv Danske.

– Samo treba nastaviti dalje, moramo zadržati atmosferu i zajedništvo što se vidi na terenu i van njega. To nas drži u odličnom ozračju što pokazuju i rezultati. Reprezentacija može napraviti velike stvari, ali najbitnija je sljedeća utakmica jer dolazimo u situaciju da nas jedan kiks može izbaciti s prvenstva i nemamo pravo na loš dan. Fokus je samo na utakmici s Danskom, imamo nekoliko dana da se dobro pripremimo jer svi znamo da skandinavske momčadi igraju specifičan nogomet, ustvrdio je nogometaš Rijeke.

Filip je ispisao povijest riječkog prvoligaša postavši treći nogometaš u povijesti, nakon Pere Radakovića (1962.) i Miloša Hrstića (1982.), koji je u dresu Rijeke zaigrao na svjetskoj smotri.

– Velika je to čast i puno znači meni, ali i za cijeli klub. Treba samo nastaviti dalje, u tri i pol godine doživio sam puno lijepih trenutaka. Osvojio sam naslov prvaka, igrali smo Europsku ligu, sada sam nastupio na Svjetskom prvenstvu. Od dolaska u Rijeku sve je išlo uzlaznom putanjom.

Veliko hvala svima u klubu, zaključio je Filip Bradarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari