Potop na Rujevici! Nikad nemoćnija Rijeka, “europski” Dinamo nemilice “trpa”, Armada svijetla točka

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Potop Rijeke u prvom poluvremenu derbija Prve HNL . Dinamo je u razmaku od šest minuta bijelima “utrpao” tri gola i pokazao razliku u kvaliteti, premda je prije tri dana odigrao šokantnu utakmicu protiv Šahtara

(FOTO) Donedavno trofejna Rijeka doživjela najteži poraz u novije vrijeme. Od ovoga se može – samo na bolje!

PRVO POLUVRIJEME: RIJEKA – DINAMO 0:4

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka. Sudac Mario Zebec (Cestica). Gledatelja: 5.517.

Strijelci: 0:1 Ivanušec (14′), 0:2 Oršić (18′), 0:3 Stojanović (20′), 0:4 Oršić (26′).

Žuti kartoni: Mamić, Andrijašević (Rijeka), Perić, Leovac (Dinamo).

RIJEKA: Prskalo, Kvržić (od 46′ Tomečak), Župarić, Escoval, Mamić, Lepinjica, Halilović, Andrijašević, Gorgon, Lončar, Čolak.

DINAMO:  Livaković, Stojanović, Perić, Dilaver, Leovac, Moro, Kadzior, Olmo, Ivanušec, Oršić, Petković.

Bijeli su se krenuli nadigravati s nikad jačim i samouvjerenijim gostima, i to se pokazalo velikom taktičkom pogreškom. Nije to izgledalo loše za Rijeku u prvih desetak minuta utakmice, Dinamo je Rijeci donekle prepustio posjed lopte, ali modri kao da su samo čekali ubaciti u “petu brzinu”.

I onda je krenula lavina koju su bijeli mogli ispratiti samo pogledom. Potop je pogotkom u prečku iza Prskala nagovijestio Moro u 10. minuti, a sve je krenulo nizbrdo nakon jedne izgubljene lopte na nekih tridesetak metara od Prskalova gola.

Lepinjica se pokušao otresti suparnika, nije se na vrijeme riješio lopte koje se dokopao Petković i povukao ju prema šesnaestercu. Lopta je došla do Ivanušeca koji je lijepo “okrenuo” braniča domaćih i neobranjivo pogodio mrežu.

To je bio početak potopa kakav bijeli ne pamte. U razmaku od samo nekoliko minuta zabili su i Oršić i Stojanović. Prvi nakon prodora Kadziora desnom stranim, drugi nakon nakon velemajstorskog duplog dodavanja s odličnim Petkovićem. Utakmica je za bijele u tom trenutku praktički bila rezultatski, nažalost, odlučena.

U 26. minuti “sol na ranu” je dodao Oršić. Petković je izbacio Oršića, pomoćni sudac pokazao je da igrač Dinama nije bio u zaleđu. Oršić je zaobišao Prskala i poentirao za 0.4 Rijeke na Rujevici.

Da ova nogometna večer ne protekne u posvemašnjem jadu i čemeru za pristalice Riječana, pobrinula se Armada koja unatoč “porciji” golova u Prskalovoj mreži nije prestala sa skandiranjem i bodrenjem igrača čija je boja dresa ovoga puta simbolizirala – nemoć…

0:4 krajem prvoga dijela utakmice još izgleda i dobro (Petković je u 16. minuti također pogodio prečku!).

Nikad tužnije poluvrijeme na Rujevici…

(FOTO) Donedavno trofejna Rijeka doživjela najteži poraz u novije vrijeme. Od ovoga se može – samo na bolje!

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari