KONFERENCIJSKA LIGA

POTOP Rijeka potpuno slomljena u ‘zmajevom gnijezdu’, navijači napravili kaos na gostujućoj tribini. Rijeci prijeti velika kazna!

Rijeka je u Ljublljani do 13. minute već gubila 0:2, a tek kada su Bijeli koliko-toliko pohvatali konce igre i stvorili nekoliko solidnih prilika za gol (dalekometni pokušaji Fruka i Pašalića), svojom greškom pred kraj prvog poluvremena dobili su i treći gol – kao zadnji čavao u lijes. U 60. minuti utakmica je prekinuta nakon što je krenula velika bakljada Armade i čupanje stolica s gostujuće tribine

OLIMPIJA – RIJEKA 5:0 (4:0)

LJUBLJANA – Stadion Srožice. Uzvratna utakmica play offa Konferencijske lige. Sudac: Urs Schnyder (Švicarska). Gledatelja: 10.000.

Strijelci: 1:0 R. Florucz (2), 2:0 Thalisson Charles (13), 3:0 D. Kojić (35), 4:0 Thalisson Charles (45), 5:0 Pedro Lucas (46)

OLIMPIJA: Vidovšek – Jorge Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe – Agba, Doffo – Florucz, Thalisson, Kojić – Pedro Lucas

RIJEKA: Zlomislić – Smolčić, Galešić, Radeljić, Devetak – Petrovič – Pašalić, Fruk, Hodža, Janković – Ivanović

Nogometaši Rijeke poraženi su od Olimpije iz Ljubljane rezultatom 5:0 u play-offu UEFA Konferencijske lige, čime su s ukupnih 6:1 u korist slovenskog predstavnika u Europi završili svoj ovosezonski put na međunarodnoj pozornici. Sve je bilo gotovo nakon prvih 45 minuta koliko je Olimpiji trebalo da postigne četiri pogotka i osigura europsku jesen.

Nogometaši Rijeke večeras su u Stožicama prije svega – nadjačani.

Fizički moćniji igrači slovenskog proviligaša bili su brži, odlučniji i snažniji u svakom duelu, u svakoj borbi za loptu a sve drugo – odnosno puna mreža Riječana – bilo je samo posljedica takvog odnosa snaga na terenu. Ono po čemu su, recimo, Fruk ili Janković poznati u SNHL, kvalitetnom primanju lopte, otresanju svojih čuvara lažnjacima i zatim kvalitetoim pasovima prema suigračima, ovdje jednostavno nisu bili u stanju učiniti. Presjekao bi ih već u primanju lopte ili moćan start suparnika ili ‘taktički prekršaj’ kakve su igrači Olimpiije u prvom poluvremenu napravili na desetke, i one suđene i one nedosuđene. Igrači Rijeke su večeras, nažalost, bili uglavnom nijemi statisti koji nisu mogli zaustaviti nalete ‘zmajeva’ u zeleno-bijelim dresovima. Rezultat- najteži poraz Rijeke u europskim utakmicama Ikada!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Već u 2. minuti Florucz se ubacio iza obrane Rijeke, prebacio Zlomislića i zatresao mrežu. Uključio se VAR kako bi provjerio potencijalno zaleđe, no nakon provjere koja je potrajala sudac je pokazao na centar te su Slovenci poveli 1-0. Riječani su odgovorili preko Ivanovića u 6. minuti, no u udarcu nije bilo snage. U 14. minuti još je jednom zaspala je obrana Rijeke, Olimpija ih je lako izigrala te je na kraju lopta došla do nečuvanog Thallissona koji pogađa iz blizine za 2-0. U 17. minuti već je moglo biti i 3-0 za domaćine, ali Kojić je ovog puta bio neprecizan iz jako dobre prilike.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Napokon smo od Rijeke nešto vidjeli u 25. minuti kada je pucao Fruk s 18 metara, no obranio mu je to golman Olimpije. Samo dvije minute kasnije pokušao je i Pašalić iz slobodnog udarca, ali nije bio precizan. I onda u 35. minuti pogreška obrane Rijeke iz koje se razvila brza kontra domaćina koju je golom za 3-0 završio Kojić. U samoj završnici prvog dijela Riječani su primili i četvrti gol, a nakon lijepe akcije do drugog gola na utakmici zabio je Thallison.

Nastavak nije donio nikakvu promjenu, već u 47. minuti vidjeli smo i peti gol u mreži Zlomislića, a strijelac je bio Lucas.  

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U 60. minuti utakmica je prekinuta nakon što je krenula velika bakljada Armade. Nakon što se kroz nekoliko minuta situacija nije uspjela primiriti, sudac je poslao igrače u svlačionicu. Krenula je policija potom u čišćenje tribine s navijačima Rijeke. Potrajalo je to, a nakon gotovo pola sata igrači se vratili na teren na zagrijavanje, a potom i započeli nastavak utakmice.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Malo smo dobrog nogometa vidjeli nakon prekida, jer dojam je bio da obje momčadi jedva čekaju posljednji sučev zvižduk. Rijeka se tako oprostila od Europe za ovu sezonu.

Dvoboj ova dva protivnika prije tjedan dana na Rujevici završio je 1-1. Rijeku je u vodstvo doveo Franjo Ivanović (33), a poravnao je Pedro Lucas (76-11m).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari