Potpuna dominacija Rijeke i nova 3 boda! Heber dvostruki strijelac

Nogometaši Rijeke pobijedili su Inter u utakmici sedmog kola Hrvatski telekom Prve lige. Riječki nogometaši na tradicionalno neugodnom gostovanju u Zaprešiću stigli su do pete prvenstvene pobjede

INTER ZAPREŠIĆ – RIJEKA 1:3

ZAPREŠIĆ – ŠRC Zaprešić. Utakmica 7. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 600. Sudac: Damir Batinić(Osijek), Pomoćnici: Zobenica, Šarić. Četvrti sudac: Burilo. Delegat: Podnar.

Žuti kartoni: Nekić(79), Punčec(88). Crveni kartoni: –

Strijelci

0:1 Heber (6′)
0:2 Heber (34′)
1:2 Puljić (54′)
1:3 Gavranović (56′)

INTER (4-2-3-1): Santini (od 46.Mrmić) – Bosec, Nekić, Dalić, Haramustek – Čirjak, Šarić – Tomičić, Rak(od 81. V.Blažević), Ottochian (od 67.Bencun) – Puljić. Trener: Samir Toplak.

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo – Vešović, Župarić, Punčec, Zuta – Mišić, Maleš (od 37.Bradarić) – Kvržić (od 77.Martić), Gorgon, Heber(od 84. Matei) – Gavranović. Trener: Matjaž Kek.

Rijeka je dominirala u prvom poluvremenu, Inter nije ozbiljnije zaprijetio. U petoj minuti Maleš je uhvatio vratara Santinija na spavanju, ali sjajan lob s 35 metara zaustavila je greda.

Gol je stigao samo minutu kasnije. Domaća obrana loše je reagirala na jednu dugu loptu. Kvržić ju je odlično smirio i odigrao za Hebera koji je poentirao – 0:1.

Već u 12. minuti uslijedila je nova prilika za Rijeku. Kvržić je lijepo prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i ubacio. Nakon kratkog odbijanja, pucao je Gorgon, ali Santini je uspio sačuvati mrežu.

Maleš je pokušao u 20. minuti s ruba kaznenog prostora, a tri minute kasnije Gavranović i Gorgon namjestili su priliku Heberu čiji je udarac iz sjajne pozicije obranio Santini.

Maleš je ponovo pokušao u 24. minuti, kao i Mišić iz slobodnog udaraca s ruba kaznenog prostora u 33. minuti, ali vratar Santini bio je siguran u obje situacije.

Rijeka je odlično prvo poluvrijeme okrunila u 34. minuti. Gavranović je smirio jednu loptu izbivši sam pred Santinija. Napadač Rijeke zaobišao je vratara, ali je otišao u stranu. Ipak, Gavranović je sjajno odigrao za Hebera koji je pospremio loptu u mrežu – 0:2.

Rijeka je bolje krenula i u nastavak, pokušaji Mišića i Punčeca nagovjestili su novi pogodak.

On je stigao, ali prije toga Inter je uspio smanjiti. U 54. minuti, nakon jedne od rijetkih kontri gostiju, Puljić je smirio loptu u kaznenom prostoru i lijepo poentirao iz okreta – 1:2.

Nada domaćina u povratak trajala je jednu minutu. Mišić je izveo korner, Gavranović je bio najviši, a Mrmić je uspio samo dodirnuti loptu – 1:3.

Rijeka je nastavila dominirati, dojam je bio da je svaka akcija potencijalna opasnost za gol. U 80. minuti Gavranović je izveo slobodan udarac s ruba kaznenog prostora, lopta se od vratnice sretno odbila ravno u ruke vrataru Mrmiću.

https://www.youtube.com/watch?v=bdfKB8gSuhM

HNK Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari