LEGENDA NOGOMETA

Preminuo talijanski velikan Paolo Rossi, “sam” je donio Italiji naslov svjetskog prvaka 1982.!

Idi na originalni članak
Screenshot (YouTube)

Kako javlja talijanski RAI Sport, legendarni talijanski nogometaš, osvajač Svjetskog prvenstva 1982. i Zlatne lopte, Paolo Rossi preminuo je u 65. godini života…

Oglas

Samo nekoliko dana nakon Diega Maradone, napustila nas je još jedna legenda talijanskog klupskog nogometa i junak Svjetskih prvenstava iz 80-ih godina 20. stoljeća. Naime, talijanski RAI Sport javlja da je s navršene 64 godine preminuo Paolo Rossi, piše sportnet.hr.

Rossi je u karijeri nastupao za Juventus, Como, Vicenzu, Perugiju, Milan i Hellas Veronu, a umirovio se 1987. godine. No, najupamćeniji ostaje kao junak SP 1982. u Španjolskoj na kojem je Italija podigla pehar.

Italija je tad skupinu prošla s tri remija i samo dva postignuta pogotka, ali u drugom krugu slijedi rapsodija Rossija i Talijana. U drugom krugu je zabio legendarni hat-trick Brazilu u 3:2 pobjedi za prolazak u polufinale gdje je zabio oba gola za Italiju u pobjedi nad Poljskom.

S pet pogodaka je ušao u finale gdje je Italiju dočekala Zapadna Njemačka, a tamo je u 3:1 pobjedi zabio još pogodak, i to onaj za 1:0 u 57. minuti te je ušao u legendu kao najbolji strijelac prvenstva sa svim golovima zabijenim u samo tri utakmice, one tri najvažnije.

Ukupno je za reprezentaciju zabio 20 pogodaka u 48 nastupa, a pothvati u Španjolskoj donijeli su mu i Zlatnu loptu 1982. godine.

Rossi je bio najbolji strijelac Serie A 1978. s 24 gola u Perugiji, a osvojio je Kup pobjednika kupova 1884., UEFA Superkup 1984., Kup prvaka 1985. te dvije Serie A s Juventusom, 1982. i 1984., piše sportnet.hr

Exit mobile version