NEMILOSRDNO I OŠTRO

Presedan u hrvatskom nogometu: HNS odlučio drastično kazniti trojicu koji su na Rujevicu unijeli ustašku zastavu

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Vjerojatno sasvim dovoljno da više nikada nikome od navijača ne padne na pamet raditi slične incidente

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je kako je Općinski sud u Rijeci donio odluke o kaznama za dvojicu okrivljenika koji su prije tjedan dana tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2024. između Hrvatske i Latvije na stadionu Rujevica izvjesili ustašku zastavu, zbog koje je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog diskriminacije.

Novčana i zatvorska kazna

Prvookrivljeni D.C. dobio je novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, dok je drugookrivljenom D.S. određena kazna zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane nazočenja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.

Postupak prema trećoj uključenoj osobi i dalje traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem.

Iz HNS-a su dodali kako ostaju odlučni u namjeri da poduzmu sve daljnje pravne korake prema osobama koje su svojim namjernim i ciljanim protuzakonitim ponašanjem nanijele značajnu štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Presedan u hrvatskom nogometu

Sportske novosti sada saznaju što to točno HNS misli kada kažu da su odlučni. Ono što je novo i doslovno presedan u hrvatskom nogometu je odluka HNS-a da od odgovornih navijača traži naknadu štete u visini eventualne novčane kazne UEFA-e, ali i kompletne zarade od prodaje ulaznica, ako se bude igralo ‘iza zatvorenih vrata‘.

Cjelokupni iznos štete zbog koje će HNS tužiti trojicu navijača, mogao bi se dakle popeti i do 400.000 eura. Vjerojatno sasvim dovoljno da više nikada nikome od navijača ne padne napamet raditi slične incidente, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari