NEMILOSRDNO I OŠTRO

Presedan u hrvatskom nogometu: HNS odlučio drastično kazniti trojicu koji su na Rujevicu unijeli ustašku zastavu

Idi na originalni članak
Photo: Igor Soban/PIXSELL

Vjerojatno sasvim dovoljno da više nikada nikome od navijača ne padne na pamet raditi slične incidente

Oglas

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je kako je Općinski sud u Rijeci donio odluke o kaznama za dvojicu okrivljenika koji su prije tjedan dana tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2024. između Hrvatske i Latvije na stadionu Rujevica izvjesili ustašku zastavu, zbog koje je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog diskriminacije.

Novčana i zatvorska kazna

Prvookrivljeni D.C. dobio je novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, dok je drugookrivljenom D.S. određena kazna zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane nazočenja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.

Postupak prema trećoj uključenoj osobi i dalje traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem.

Iz HNS-a su dodali kako ostaju odlučni u namjeri da poduzmu sve daljnje pravne korake prema osobama koje su svojim namjernim i ciljanim protuzakonitim ponašanjem nanijele značajnu štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Presedan u hrvatskom nogometu

Sportske novosti sada saznaju što to točno HNS misli kada kažu da su odlučni. Ono što je novo i doslovno presedan u hrvatskom nogometu je odluka HNS-a da od odgovornih navijača traži naknadu štete u visini eventualne novčane kazne UEFA-e, ali i kompletne zarade od prodaje ulaznica, ako se bude igralo ‘iza zatvorenih vrata‘.

Cjelokupni iznos štete zbog koje će HNS tužiti trojicu navijača, mogao bi se dakle popeti i do 400.000 eura. Vjerojatno sasvim dovoljno da više nikada nikome od navijača ne padne napamet raditi slične incidente, prenosi Net.hr.

Exit mobile version