SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO

Video | Prvi dojmovi iz Dohe: RTL-ovoj ekipi u Katru odmah oduzeli kameru, organizacija nije baš blistava…

Naš reporter kaže da su istovremeno i ljubazni, a da unatoč temperaturi od +35, svi vrlo brzo požele rukave zbog jedne stvari…

Da će prvenstvo u Katru biti malo drukčije, već se uvjerila i RTL-ova ekipa. Odmah su im na aerodromu oduzeli kameru, ali Marko Vargek svejedno nam se javio iz Dohe, s prvim dojmovima.

“Moram reći, barem je to naše iskustvo, organizacija, za sada, nije baš blistava. Puno smo puta danas poljubili vrata u procesu dobivanja akreditacija, jednostavno nije uigrano na neki način. Volonteri daju krive informacije, poluinformacije, šalju na krive lokacije, puno vremena provodite u taksiju i na krivim mjestima. Godine 2015. sam proveo ovdje za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva, bili su isti problemi, očekivao sam, sedam godina kasnije, da će se situacija malo promijeniti.

S druge strane, sreli smo mnogo Kataraca koji su nam prišli, izrazito ljubazni, stalo im je da pošalju dobru sliku. Ponudili su apsolutno svu moguću pomoć. Jako je vruće ovdje tijekom dana, 35 stupnjeva, trenutačno je 30 stupnjeva, no vi koji dolazite nemojte se zavaravati, svugdje je klima na 21 stupanj i vrlo brzo poželite imati nešto s dugim rukavima, obavezno ponesite duge rukave. U prometu je apsolutni kaos, ne znamo kako će to izgledati kada ovdje dođe milijun i pol ljudi, apsolutno savjet je koristiti metro.

Hrvati su ovdje jako popularni, čim vide hrvatski dres ili čuju da smo iz Hrvatske viču Modrić, Modrić, jako su popularni. Ima puno navijača Maroka koji je naš prvi protivnik ovdje, tako da će oni imati glasnu podršku ovdje s tribina i ove peripetije koje sam spomenuo na početku, nakon njih bi bilo jako dobro popiti pivo. Čovjek poželi popiti pivo, međutim piva nema, ima samo u licenciranim mjestima o čemu ćemo definitivno izvještavati sljedećih dana”, kazao je reporter RTL-a Marko Vargek, a prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari