REKORDI NA BIG OM-u: Posada „Marko“ na udice „zakačila“ čak osam tuna!

Foto: Big Om

Prvi natjecateljski dan Big Oma, lova na velike ribe u Omišlju, ispunio je očekivanja i sudionika i promatrača: zagrizlo je čak 18 tuna!

Većina riba je bodovana i dokumentirana, a tek je jedna tuna i izvađena iz mora, ona koja je prva i zagrizla ješku, a težila je 69,2 kilograma. Ulovila ju je posada „Marko“ koju čine kapetan Dražen Horvat te Martin Peruško, Nedžad Žiško, Boris Buljan i Aleksandar Guzina.

Na „Markove“ štapove zakačilo se čak osam od ukupno 18 tuna ulovljenih. To je drugi najbolji dnevni rezultat jedne posade u povijesti jadranskih natjecanja! Rekord je 10 tuna u jednome danu na jednom brodu.

Ekipa Marko na prvome je mjestu ukupnoga poretka s 2130 bodova, a slijede ekipe s brodova Tutus i To-mo s po 490 bodova.

Pred 21 natjecateljskom ekipu na Big Omu su još dva natjecateljska dana. Ribolovci iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke, Italije i Nizozemske pokušavaju uloviti kapitalca koji će im osigurati plasman na svjetsko prvenstvo u lovu na velike ribe u Kostariki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari