Riječanin Leon “neLo” Pesić osvojio R6 Pro League s nagradnim fondom od 4,2 milijuna kuna!

Foto: R6 Adria

Leon “neLo” Pesić, 23-godišnji Riječanin, u nedjelju, 10. studenoga u Japanu je sa svojom ekipom Natus Vincere (Na’Vi) osvojio Rainbow Six Pro League s ukupnim nagradnim fondom od 627 tisuća eura, odnosno 4,2 milijuna kuna

Luka “Perkz” Perković i njegov G2 Esports u nedjelju u Parizu možda nisu uspjeli postati prvaci svijeta u League of Legendsu, ali nešto prije njihova meča, na drugom kraju svijeta, u japanskom Tokonameu, briljirao je jedan drugi Hrvat i to na završnici 10. sezone Rainbow Six Siege: Pro League, najjače lige tog rastućeg esporta, piše Index.hr.

Poznata ukrajinska esport organizacija Na’Vi je ranije ove godine preuzela neLovu ekipu MnM Gaming, što će se vrlo brzo pokazati kao sjajan potez. Momci su dvaput osvojili ESL Premiership. Osigurali su prvo mjesto u europskom dijelu Pro League, da bi na kraju čitavo natjecanje i osvojili proteklog vikenda u Japanu.

Plasman na završni turnir osigurao im je mjesto na Six Invitational 2020 turniru, najvećem turniru tog esporta koji se igra jednom godišnje.

Osim prestižne titule, trebalo bi im pripasti oko trećina ukupnog nagradnog fonda od 627 tisuća dolara. Rainbow Six: Pro League se sastoji od četiri regije i u svakoj igra osam ekipa. Dvije najbolje ekipe iz svake regije kvalificiraju se na završni turnir. Na’Vi je u europskom dijelu natjecanja osvojio prvo mjesto s 10 pobjeda i samo četiri poraza, a sjajnu formu nastavio i na završnici pobjedama nad Wildcard Gamingom, Team Reciprocityem i DarkZero Esportsom u velikom finalu. Mladi je Riječanin odigrao jako dobro te imao nekoliko briljantnih poteza, kao što je ovaj jedan na četiri, piše Index.hr.

Iako se i prije natjecao u raznim igrama i ostvarivao zapažene rezultate na regionalnoj sceni, neLo je pravi iskorak u profesionalni esport napravio u Rainbow Six: Siegeu, taktičkoj pucačini koja iz godine u godinu raste kao esport zahvaljujući naporima Ubisofta koji surađuje s igračima. R6 tako spada među najveće esportove za koje vjerojatno niste znali.

“Nova smo ekipa u Pro Leagueu, nitko od nas nije igrao to natjecanje prije 10. sezone. Ekipu čine mladi i talentirani igrači koji su puno radili kako bi došli ovdje. Imamo još puno za naučiti, ali to što nas je preuzeo Natus Vincere, omogućio nam podršku i bolje uvjete za pripreme puno nam je pomoglo”, izjavio je neLo za Siege.gg nakon pobjede.

I Hrvatska će ugostiti vrhunski turnir u Rainbow Six: Siegeu. Od 6. do 8. prosinca u Splitu se održđava OGA PIT Minor turnir s nagradnim fondom 75 tisuća dolara.

Na njemu nažalost neće igrati neLo i Na’Vi, ali dolaze druge vrhunske ekipe iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike poput G2 Esportsa, Team Secreta, Team Liquida i Luminosity Gaminga, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja