SP U BEOGRADU

Riječanin Vitomir Maričić svjetski prvak u ronjenju na dah!

Vitomir Maričić je i aktualni svjetski rekorder u toj disciplini

Drugi dan svjetskog prvenstva u ronjenju na dah koje se održava u Beogradu završio je uspješno za hrvatske predstavnike, prvenstveno Vitomira Maričića iz Rijeke koji je u disciplini dinamika s perajama izronio 254,3 metra i za svega 10 centimetara bio bolji od Rusa Mikhaila Briantceva te Kineza Williama Ming Jina koji je izronio ravno 250 metara.

Vitomir Maričić je i aktualni svjetski rekorder u toj disciplini. Treba napomenuti da je hrvatski reprezentativac Hrvoje Škorić zauzeo odlično 4. mjesto sa rezultatom 220 metara, dok je Boris Milošić ostvario 200 metara.

Momčad Hrvatske

U ženskoj konkurenciji Cristina Francone iz Italije je očekivano prva, nakon što je nedavno ostvarila i svjetski rekord u ovoj disciplini, opravdala je status favorita izronivši 234,7 metara i postavila još jedan svjetski rekord.

Hrvatica Mirela Kardašević zauzela je odlično drugo mjesto sa preronjena 232 metra. Treće mjesto ide u Ekvador sa 209 metara, odličan nastup za Mariu Veronicu Cordobu Manchenu.

Zlatni Vanja Peleš

Ovo je najbrojnije svjetsko bazensko prvenstvo do sada i karakteriziraju ga teški uvjeti zbog vrućine u Beogradu, ali i izuzetno napete završnice, jer zbog promjene pravila najbolji sportaši istovremeno startaju i rezultati su jako blizu, a nerijetko završavaju i gubitkom svijesti.

Podsjetimo na prvi dan – Hrvatska je otvorila s dvije zlatne medalje, Vanja Peleš iz Zagreba je u disciplini bez peraja briljirao sa 226 metara ispred dva Francuza – Buordille i Elua, dok je Vitomir Maričić završio na 4. mjestu. U ženskoj konkurenciji Mirela Kardašević ronila je 191 metara za zlatnu medalju ispred Poljakinja Solich-Talanda i Kozerska.

U idućim danima očekujemo nastupe u statici gdje pratimo Budimira Šobata u dinamici s monoperajom, gdje je nekoliko favorita i sve je moguće.

Hrvatska reprezentacija potvrdila je da je što se tiče ronjenja u bazenu jedna od velesila, a odazivom do sada najvećeg broja zemalja sa svih kontinenata jasno je koliko brzo raste ovaj sport i da ima svijetlu budućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari