Galerija | Riječke nogometašice osvojile simpatije u tv spotu za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Ana Kožul, Antonela Petrović, Daniela Veleska, Mihaela Malekinušić i Ayuri Terawaki sudjelovale su na snimanju spota sredinom rujna

Croatia Osiguranje je odabralo pet nogometnih klubova za TV spot za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru koji se prikazuje na nacionalnim televizijama.

Među nogometašima koji se pojavljuju u spotu su i nogometašice ŽNK Rijeka. Ana Kožul, Antonela Petrović, Daniela Veleska, Mihaela Malekinušić i Ayuri Terawaki sudjelovale su na snimanju spota sredinom rujna, a uz njih se u spotu mogu vidjeti i nogometaši iz U-21 reprezentacije te iz NK Postira Sardi, NK Podravina Ludbreg, NK Slavija Pleternica i NK Croatia Zmijavci.

Ana Kožul

Ana Kožul (17) za Ženski nogometni klub Rijeka igra oko šest godina. Nogomet je zavoljela dok je gledala tatu i brata koji su ga također igrali, a nakon nekog vremena počela je vježbati i trenirati s tatom. Prvi klub joj je bio mali klub iz Rijeke koji je osnovao prijatelj njenog tate, a nakon što je odlučila da će se ozbiljno baviti nogometom prešla je u ŽNK Rijeka.  

Klub je u ovoj sezoni značajno promijenio postavu, no Ana ističe kako nije mogla poželjeti bolju ekipu i unatoč tomu što imaju jako puno treninga zajedno se druže i izvan terena. Iako ju je u nogomet uveo tata, Ani je danas najveća podrška mama, a i prijateljice su joj se sad navikle na činjenicu da u društvu imaju nogometašicu. Ispočetka su mislile da se Ana neće toliko dugo zadržati na nogometnim terenima, ali ne samo da se zadržala, već ima želju jednog dana igrati i u inozemstvu, jer smatra da ženski nogomet vani ima puno bolji status i daleko je popularniji nego kod nas.

Daniela Veleska

ŽNK Rijeka je prava međunarodna nogometna oaza, pa je među njima i Daniela Veleska (25) iz Prilepa u Makedoniji. U Rijeci igra od prošle sezone.

“Tata mi je radio u Rijeci i on mi je rekao da dođem igrati u Rijeku. A i mama je uvijek vjerovala u mene i govorila mi da mogu postići puno u nogometu i da treba otići igrati negdje van”, priča Daniela.

Prije dolaska u Rijeku igrala je u ženskim nogometnim klubovima u Makedoniji, u Prilepu, Bitoli, Skopju i Dojranu gdje je i osvojila dvostruku krunu sa svojim timom.

Nogomet je počela igrati s dečkima na cesti kada je imala osam godina, a s 12 je zaigrala u svom prvom klubu u Prilepu. Igranje u Hrvatskoj joj puno više odgovara nego u Makedoniji, jer je, kako kaže, liga puno zanimljivija i dinamičnija, ima jače protivnike i svaka utakmica je novi izazov.

“Divno mi je u Rijeci, cure su odlične i konačno imam ekipu koja mi je kao obitelj. Stalno smo zajedno, jako puno se družimo i zezamo, ove mlađe su me navukle na TikTok. Znam da ova ekipa može puno i nadam se da ćemo ostati zajedno i vratiti Rijeku na prvo mjesto”, kaže Daniela.

Uz svakodnevne treninge i utakmice, Daniela je uspjela završiti Kineziološki fakultet, a ima i Uefa B licencu, pa u ŽNK Rijeka trenira mlađe kategorije.

Antonela Petrović

Antonela Petrović (19) nova je igračica koja je u Rijeci od ove sezone. Nogomet je počela igrati s osam godina i to u svom naselju u Mirkovcima za Hrvatski sokol.

“Prvo sam igrala s dečkima, a kad više nisam imala pravo igrati za muški tim, prebacila sam se u NK Dilj Vinkovci, nakon toga u ŽNK Viktorija iz Slavonskog Broda i sad sam u Rijeci”, kaže Antonela.

Za nogomet ju je najviše motivirao njen stariji brat, također nogometaš i dok ga je pratila na njegovim utakmicama u njoj se probudila želja da se i ona počne profesionalno baviti nogometom.

“Roditelji su bili protiv toga da igram nogomet, ali sama sam se jedan dan javila treneru i pitala mogu li doći na sljedeći trening. Rekao mi je da mogu, otišla sam kući i rekla svojima da počinjem igrati nogomet. Danas su mi roditelji najveća podrška”, dodaje Antonela.

Zasad joj je samo nogomet u fokusu, a planira upisati i akademiju za trenere i dobiti licencu.

“Trenutno me zanima samo sport i nogomet. U timu mi je odlično, atmosfera je super, svi su me sjajno prihvatili i osjećam se kao u jednoj velikoj obitelji”, zaključuje Antonela.

Ayuri Terawaki

Od ove sezone Rijeka ima još jedno pojačanje iz inozemstva. Ayuri Terawaki (25) japanska je nogometašica koja je u ŽNK Rijeka stigla iz Čakovca. Nogomet je počela igrati s devet godina i kao Antonela, jednog dana bi htjela postati trenerica. Kroz koju godinu se vidi u nekom od europskih klubova.

“U Rijeci mi je toliko dobro da mi Japan uopće ne nedostaje. Rijeka je predivna, super mi je što ima i more, a ljudi su sjajni i osjećam se kao kod kuće”, kaže Ayuri.

Mihaela Malekinušić

U Rijeci je od ove sezone i Mihaela Malekinušić (19), a stigla je iz Velike Gorice. Nogomet je zavoljela s osam godina dok je gledala dečke kako igraju u njenom selu Osekovo pored Popovače. Tako je i počela razmišljati da i ona krene u nogometne vode, a želja joj se ispunila kada im je profesor u školi najavio osnivanje nogometnog kluba i pozvao djevojke iz škole da se pridruže.

“Javilo se jako puno djevojaka i klub je brzo počeo s radom, a među igračicama sam bila i ja. Za moj dolazak u Rijeku najzaslužniji je moj trener iz Gorice koji me preporučio ŽNK Rijeka. Pozvali su me da dođem i pristala sam. Tim je odličan, cure su me prihvatile na najbolji mogući način. Puno vremena provodimo zajedno i super se slažemo, što je dosta važno za jednu ekipu”, kaže Mihaela.

Pored nogometa, Mihaela ide u Medicinsku školu.

“Nije lako uvijek kombinirati i školu i nogomet, ali nogomet me jako opušta. Želim  nastaviti igrati, ali mi je žao što je ženski nogomet podcijenjen”, ističe Mihaela.

Iako je društvena odgovornost Croatia osiguranja prema zadnjem istraživanju o korporativnoj reputaciji prepoznata kao jedna od najsnažnijih dimenzija ugleda kompanije, malo je poznato da CO godišnje sponzorira više od 70 lokalnih sportskih klubova diljem Hrvatske. Upravo zato je CO neke od njih, točnije pet nogometnih klubova, odabralo za TV spot za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru koji se prikazuje na nacionalnim televizijama.

Sve priče o lokalnim nogometnim klubovima i njihovim igračima možete pročitati na instagram profilu @croatia_osiguranje

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari