RIJEKA-ALUMINIJ 2:2: Riječani remizirali u pripremnoj utakmici na Rujevici

U prvom poluvremenu terenska premoć Riječana nije okrunjena konkretnijim pozitivnim rezultatom.

Prvu pripremnu utakmicu na domaćem terenu, nakon tri odigrane na pripremama u Sloveniji, gdje je zabilježena po jedna pobjeda, poraz i neodlučeno, HNK Rijeka je odigrala protiv Aluminija, novog slovenskog prvoligaša, neodlučnim rezultatom 2:2.

U prvom poluvremenu terenska premoć Riječana nije okrunjena konkretnijim pozitivnim rezultatom. Nakon desetak udaraca uglavnom pokraj gola bijeli su postigli samo jedan pogodak, i to Goodnes Ajayi u 26. minuti.

Nakon što mu je asistirao Gavranović, Ajayi je iskosa s lijeve strane s desetak metara niskim udarcem svladao slovenskog golmana Janžekovića. U zadnjim minutama poluvremena Vrbanec je nakon izvođenja slobodnog udarca pobjegao obrani bijelih te iz blizine plasirao loptu iza Prskalovih leđa za 1:1.

Prve minute drugog poluvremena, u kojem su u 46. minuti ušli Maleš, Matei, Bertoša, Mišić, Čanađija i Elez, protekle su u potpunoj inicijativi bijelih koji su najviše prijetili preko Mateia i Tomasova.

U 60. minuti umjesto Tomasova je ušao Solomon, a na gol je umjesto Prskala ušao Nwoloko.

U 61. minuti slobodnjak Mateija s 25 metara golman Aluminija doslovno je izvadio iz desnih rašlji. Stalni pritisak bijelih nije dao rezultata, no zato je Aluminij u 67. minuti iz brze kontre zabio za vodstvo Slovenaca od 2:1. Gol je postigao, opet, Vrbanec. U 71. minuti Močinić je mjesto ustupio Diyokeu, a Rijeka je nastavila s napadima, dok se slovenska momčad orijentirala na brze (polu)kontre.

U 80. minuti trener Matjaž Kek izvršio je i zadnje izmjene: umjesto Mitrovića i Bezjaka ušli su 17-godišnji Dominik Mulac i Frane Ikić koji je u 87. imao priliku Rijeke za izjednačenje. Ipak, s nekoliko metara glavom je, nakon kornera Mateia, pucao u golmana Aluminija. Priliku je Rijeka imala i samo minutu kasnije kad je nakon lijepog prodora Mulca i ubačaja Čanađije, Solomon je loše pucao pokraj gola.

I onda, u sudačkoj nadoknadi, Matei, najbolji igrač dotad, u šesnaestercu je nakon solo prodora izborio jedanaesterac koji je sam i realizirao. Na kraju – najpravednije po viđenom – 2:2.

RIJEKA – ALUMINIJ 2:2

Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 1.500. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav).

Strijelci: 1:0 Ajayi (25′), 1:1 Vrbanec (41′), 1:2 Vrbanec (68+), 2:2 Matei (90′-11m)

RIJEKA: Prskalo (od 61′ Nwolokor), Ristovski (od 46′ Čanađija), Mitrović (od 80′ Ikić), Šofranac (od 46′ Elez), Zuta (od 46′ Bertoša), Bradarić (od 46′ Maleš), Močinić (od 61′ Gerald), Tomasov (od 61′ Solomon), Gavranović (od 46′ Mišić), Ajayi (od 46′ Matei), Bezjak (od 80′ Mulac).

ALUMINIJ: Janćeković (od 46′ Lipovac), Krljanović (od 63′ Brodnjak), Vrbanec, Bizjak (od 46′ T. Petrovič), Turkalj (od 46′ Kurež), Škotlek (od 46′ Roškar), Vezjak (od 46′ D. Petrovič), Kramar (od 46′ Jelač), Jakšić (od 80′ Kajtna), Rogina (od 46′ Florjanc), Zeba (od 84′ Klajnšek).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari