SUPERSPORT HNL

RIJEKA – DINAMO 1:1 Bijeli se podigli nakon poraza u Ljubljani, remijem se zadržali pri vrhu SHNL-a

Nogometaši Rijeke večaras su tražili iskupljenje pred svojim navijačima, i dobrim dijelom zaslužili oprost za ‘grijehe’ iz Ljubljane iako im je na Rujevicu stigao neporaženi Dinamo. Dinamo je poveo u prvom poluvremenu pogotkom Brune Petkovića, no Veldin Hodža je lijepim golom na početku drugog dijela utakmice osigurao Rujevicu kao nepobjedivu tvrđavu Bijelih

RIJEKA – DINAMO 1:1 (0:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 5. kola SuperSport HNL. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 5.624

Strijelci: 0:1 Petković (22), 1:1 Hodža (49).

RIJEKA Zlomislić; Smolčić, Galešić, Majstorović, Devetak; Petrovič; Pašalić, Hodža, Janković, Rukavina; Andrić

DINAMO: Nevistić; Bernauer, Theophile, Mmaee; Hoxha, Sučić, Mišić, Baturina, Pjaca; Kulenović, Petković

Nogometaši Rijeke remizirali su s Dinamom (1:1) u 5. kolu SuperSport HNL-a i zadržali niz neporaženosti na početku prvenstva. Rijeka je nakon 30-ak minuta bila bolja momčad, stvorila više prilika od suparnika, postigla i pogodak koji je poništen nakon VAR provjere i prava je šteta što kvalitetna partija nije okrunjena punim plijenom.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Utakmica je počela mirno i bez pravi prilika do 16. minute kada se Petković na malom prostoru izborio za loptu pa povratno pronašao Kulenovića čiji je udarac sa sedam, osam metara pogodio spoj grede i vratnice. U 22. minuti Baturina je donio loptu pred kazneni prostor Rijeke i odigrao na lijevo za Petkovića koji je matirao nemoćnog Zlomislića – 0:1.

Photo: Luka stanzl/PIXSELL

U 28. minuti novi lijep udarac imao je i Baturina, a onda je Rijeka proigrala. Bilo je lijepih akcija i ranije (Smolčić, Andrić i Janković u 6’, Rukavina i Hodža u 18’), ali prva konkretna opasnost pred Nevistićem dogodila se u 35. minuti. Devetak je ubacio s lijeve strane, Andrić malo zakasnio, a Mmaee očistio ispred Jankovića. U 36. minuti Rukavina je podvalio Andriću koji je povratnom loptom tražio nekoga od suigrača u petercu, ali Mišić je otklonio opasnost. U 36. minuti Pašalić je ubacio desnom nogom i pogodio spoj grede i vratnice, a Bernauer blokirao Rukavinu koji je bio na odbijenoj loptu.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Dobra igra Rijeke iz završnice prvog poluvremena nastavila se i u drugom. U 49. minuti Galešić je lijepo otvorio napad Rijeke na lijevoj strani prema Rukavini, ovaj odmah spustio za Jankovića koji je povratnom pronašao Hodžu koji je na 15 metara primio loptu pa iz voleja pogodio kut – 1:1.

U 61. minuti Janković je s 20-ak metara pucao pored gola nakon što mu je Andrić spustio loptu. U 68. minuti je Andrić odnio loptu ispred Theophilea i ostao sam pred Nevistićem, ali Strukan je sudio prekršaj napadača. U 71. minuti Pašalić je s 20-ak metara pucao u dobro postavljenog Nevistića, pa u 79. Janković iskosa s lijeve strane preko gola.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U 81. minuti priliku za pogodak imao je Dinamo nakon ubačaja Stojkovića iz slobodnog udarca na glavu Petkovića koji je glavom pucao pored gola. U drugoj minuti sudačke nadoknade Djouahra je pucao kroz gužvu, ali Nevistić je bio dobro postavljen. Tražila je Rijeka do samog kraja pobjedu, pristup je bio pravi i prava je šteta što nije nagrađen punim plijenom.

Standings provided by Sofascore

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari