1. HNL

Galerija | RIJEKA – GORICA 1:1 Prvijenac Matije Frigana nije bio dovoljan za pobjedu bijelih

Svoj prvijenac za Rijeku zabio je Matija Frigan u 39. minuti. Prince je sjajno presjekao loptu i gurnuo za Frigana, napadač Rijeke sjajno se sjurio prema vratima i pogodio s ruba kaznenog prostora!

RIJEKA – GORICA 1:1 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 3. kola Supersport Prve lige. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Gledatelja: 3500.

Strijelci: 1:0 M. Frigan (39), 1:1 Kalik (77)

RIJEKA: Labrović, Smolčić, Krešić, Pavlović, Jurišić, Selahi, Hodža, Bušnja, Vučkić, Ampem, Frigan

GORICA: Banić, Raspopović, Jovičić, Krizmanić, Vojtko, Kalik, Pršir, Fruk, Golubickas, Mitrović (od 46′ Ndockyt), D. Jurić (od 33′ A. M. Jurić).

“Najbolji lijek za poraz u europskom natjecanju je pobjeda u prvenstvenoj utakmici”, izjavio je dan uoči večerašnjeg susreta 3. kola Supersport Prve lige Dragan Tadić, trener Rijeke. Usput je obećao da će njegova ekipa dati sve što može za nova tri boda.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I obećanje je ispunjeno, što se tiče htijenja i želje za pobjedom! Pobjeda je nažalost izostala, no kada se kreće ovakvim putem- a to je forsiranje mladih ifgrača – moraju se ukalkulirati i ovakvi remiji ili porazi. U svakom slučaju, Tadić je postojan – ne odstupa od svog plana maksimalnog forsiranja mladih igrača poniklih u mlađim kategorijama Rijeke, i to će se polako ali sigurno početi isplaćivati.

Svoj prvijenac u prvenstvenim utakmicama za Rijeku zabio je ‘dijete Rujevice’ Matija Frigan – i to kako! Zabio je Matija Frigan u 39. minuti, Prince je sjajno presjekao loptu i gurnuo za napadača Rijeke koji se sjajno sjurio prema vratima i pogodio s ruba kaznenog prostora. Gol koji je potvrdio ogromne potencijale ‘riječkog dečka’ i dao naslutiti kako se ovakvim majstorijama možemo nadati i u sljedećim utakmicama!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U prvom poluvremenu Rijeka je dobila pa ‘izgubila’ jedanaesterac. U 22. minuti Frigana je u kaznenom prostoru srušio Krizmanić, Pejin je pokazao na bijelu točku. Nakon asistencije VAR-a i pregleda snimke, Pejin je na žalost domaćih navijača označio da nema najstrože kazne.

Netom prije no što je Rijeka povela, priliku su imali i gosti. U 37. minuti Frukov udarac sa 16 metara blokirao je Smolčić a u nastavku se Ante Jurić našao sam u kaznenom prostoru. Srećom po bijele, njegov udarac je otišao pored gola!

U 44. minuti Frigan je pokušao ‘iskopirati’ svoj pogodak. Bila je to kontra Rijeke, Selahi je povukao akciju, gurnuo za Frigana, ali loptas je po njegovu udarcu s 15 metara otišla pored gola.

Kako je završilo prvo poluvrijeme, krenulo je i drugo. u 47. minuti Selahi je izbacio Princea na lijevom boku. Uslijedio je oštar ubačaj, ali Banić je skratio kut i Frigan nije uspio kvalitetnije pucati.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vrlo brzo Tadić je krenuo s osvježenjima u momčadi, već u 55. minuti Ampema i Vučkića zamijenili su Liber i Alvarez. Deset minuta kasnije izašli su i Frigan i Bušnja a ušli Vukčević i Bristrić.

U 70. minuti Hodža je uspio iščeprkati loptu, ali udarac s 18 metara nije bio precizan.

U 74. minuti Da Cruz je pucao s ruba kaznenog prostora, Krešić je nespretno reagirao, ali lopta je otišla pored gola

U 77. minuti šok za Riječane! Probili su gosti riječku zadnju liniju, pogodio je Kalik nakon ubačaja Vojtka s lijeve strane. 

U 85. minuti Tadić vuče i posljednju kartu – iz igre je izašao Hodža, ušao je Halilović. Samo dvije minute kasnije lijepi dupli pas izmijenili su Halilović i Liber, ali udarac Halilovića završio je u bloku! Dojam je da bi lopta sigurno završila u golu da nije bilo odlične reakcije obrane Gorice.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U sudačkoj nadoknadi mogli su gosti odnijeti i puni plijen s Rujevice, no na svu sreću Labrović i Jurišić otklonili su opasnost praktički s gol linije Labrovićevih vratiju.

No najveću priliku u samom finišu utakmice imao je Selahi! Nakon pogreške igrača Gorice Krizmanića, Selahi je dobio priliku kakva se može samo sanjati, no lopta je po njegovu udarcu otišla nekoliko desetaka centimetara pored gola vratara Banića. Šteta, zaslužili su bijeli pobjedu u ovoj utakmici!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari