RIJEKA – HAJDUK 1:0: Riječani dominirali, pa s igračem manje sačuvali pobjedu

RIJEKA – HAJDUK 1:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka. Utakmica 24. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 5000.

Suci: Damir Batinić (Osijek), Miro Grgić, Goran Pataki.

Strijelac: Samardžić (48)

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Mitrović, Samardžić, Zuta, Maleš, Močinić, Bezjak, Gavranović (od 69′ Brezovec), Matei (od 62′ Tomasov), Balaj (od 88′ Roshi)

HAJDUK: Kalinić, Velazquez, Milić, Bily, Jefferson, Mastelić, Juranović, Maloku (od 74′ Prskalo), Nižić, Bašić (od 46′ Vojković), Roguljić

Nakon “milijun” prilika u prvom poluvremenu, Riječani su otključali “bravu” Kalinićevih vratiju odmah početkom drugog poluvremena. Nakon tko zna kojeg ubačaja iz kornera Mateija lopta je stigla do Samardžića koji ju upućuje prema vratima, a na tom putu lopta udara Jeffersona u leđa i mijenja smjer, što znači da ju nije mogao dohvatiti niti Kalinić “sa stotinu ruku”. 1:0 za Bijele!

Paradoksalno, Hajduk vjerojatno nikada – zbog ozljeda, kartona, bolesti… – nije na riječki stadion došao s više „anonimaca“, no svejedno se momčad trenera Burića predstavila u vrlo hrabrom izdanju.

hajd5

Ipak, Riječani su u prvom dijelu bili raspoloženiji, i mreža odličnog Hajdukova vratara Kalinića mogla je biti, uz malo više sreće i snalažljivosti na strani Bijelih, puna do vrha!

Velike prilike imali su Balaj u osmoj minuti nakon ubačaja i udarca glavom, Ristovski u 12. minuti pogađa gredu udarcem s ruba šesnaesterca a Balaj ne uspijeva prihvatiti odbijenu loptu.

hajd2

Rijeka se do sredine prvog dijela utakmice potpuno nametnula na terenu, o čemu svjedoči i oko 70 posto posjeda lopte na strani Bijelih. U 25. minuti nova prilika za domaće, ponovno u istaknutoj ulozi raspoloženi Ristovski koji je možda mogao akciju završiti i sam ali nesebično loptom traži Bezjaka koji puca slabo u ruke vratara gostiju.

hajd3

U 28. minuti nakon kornera Mateia lopta stiže do Bezjaka koji traži Balaja a ovaj iz voleja s nekih pet metara šalje loptu – na tribine. U 31. Bezjak krasno tuče s dvadeset metara no Kalinić spašava atraktivnom paradom. Već u sljedećoj minuti, nova vratnica Bijelih! Novi korner za Matela, lopta stiže do Bezjaka koji još jednom pogađa vratnicu.

O tome kakvu smo utakmicu gledali u prvom dijelu dovoljno govori podatak da su Riječani uputili 11 udaraca na vrata Kalinića (pet u okvir vrata), a Splićani samo – jedan.

U drugome dijelu nakon vodstva Bijelih sve je mirisalo na uvjerljivu pobjednu i porciju golova u Kalinićevoj mreži, no Riječane je presjekao drugi žuti odnosno isključujući karton za Matu Maleša u 66. minuti. Trener Kek bio je primoran iz igre izvaditi jednog napadača i igrače preraspodijeliti u 4-4-1 sustav igre, i Bijeli su više-manje rutinski priveli utakmicu kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari