RIJEKA – HAJDUK 2:1 Junačka Rijeka, Elez i Armada donijeli trobod možda vrijedan naslova jesenskog prvaka!

JUNACI RUJEVICE - navijači Rijeke koje niti prolom oblaka nije mogao spriječiti da s tribina podrže Bijele!

Pobjeda je tim vrednija jer je stigla u vrlo teškim uvjetima za igru i nakon vodstva gostiju. Svaka čast Josipu Elezu, cijeloj momčadi Rijeke i neumornoj Armadi!

RIJEKA – HAJDUK 2:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 15. Kola MaxTV Prve lige. Gledatelja 3.000. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb).

Strijelci: Futacs (60), Elez (66, 75)

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Mitrović, Elez, Žuta, Mišić, Bradarić, Vešović (Čanađij, 88), Andrijašević, Gorgon, Gavranović (Maleš, 79)

HAJDUK: Kalinić, Tudor, Ćosić, Šimić, Memolla, Savvas, Jefferson, Kožulj, Erceg (Said, 60), Hamza (Bašić, 76), Futacs (Ohandza, 67)

Vrlo dobro prvo poluvrijeme odigrali su Riječani u vrlo teškim uvjetima pod pljuskom kiše i na vodom natopljenom terenu Rujevice koja je međutim zahvaljujući izvrsnoj drenaži izdržala sva iskušenja.

rijeka-hajduk-kisa

I u tako teškim uvjetima Bijeli nisu odustali od svoje brze kombinatorne igre kojom u prvom dijelu prvenstva plijene pažnju promatrača i mame uzdahe navijača, osiguravši si time istovremeno i sasvim praktičnu korist – prvo mjesto na ljestvici HNL-a i razmak od čak šest bodova od prvog pratitelja, zagrebačkog Dinama.

Krenuli su Bijeli u utakmicu onako kako započinju sve utakmice ove jeseni – jurnuli su prema golu suparnika bez ikakvog respekta, kako to i inače čine bez obzira protiv koga igrali! Rezultiralo je to vrlo brzo i prvom stopostotnom šansom – Gavranović je već u 5. minuti krenuo s nekih 40-tak metara od Kalinićeva gola u nezadrživi prodor, a kada je s loptom zakoračio u šesnaesterac primijetio je na visini 11 metara malo iskosa usamljenog Vešovića i fino mu „podvalio“ loptu na udarac. No Vešovićevu dobro odmjerenu i udarenu loptu presijekao je dobrim istrčavanjem prema riječkom napadaču reprezentativni Hajdukov vratar Kalinić.

Upravo su Kalinić i u jednom navratu greda spriječili Riječane da na odmor odu s prednošću od barem minimalnih 1:0. U 6. minuti obranio je Kalinić dobar Gavranovićev šut s ivice 16 metara, u 10. minuti lopta je nakon Andrijaševićeva prizemnog ubačaja odletjela paralelno s gol linijom u aut a da ju nitko od Bijelih nije uspio ubaciti u gol.

U 23. minuti nakon odlične akcije Bijelih lopta je došla do Andrijaševića koji snažno plasiranim udarcem s nekih 13 metara od Kalinićevih vratiju pogađa gredu, a u 25. Kalinić brani i Vešovićev udarac s ivice šesnaesterca.

U 35. minuti još jedna sjajna akcija Rijeke – Gavranović je gurnuo za Andrijaševića koji se s desnog krila sjurio prema golu te pokušao proigrati Gorgona samog pred golom, no austrijski napadač nije stigao loptu.

Jedinu polušansu Hajduk je imao u 11. minuti kada je Hamza izbacio Futacsa na lijevom boku, ali napadač Hajduka propustio je priliku ubaciti loptu u izglednoj situaciji pred vrata Bijelih. Pravo je čudo da je Hajduk na odmor otišao netaknute mreže!

rijeka-hajduk-gorgon

I kada se učinilo da je početkom drugog dijela utakmice intenzitet igre nešto opao i da Riječani mirno i strpljivo mogu tražiti put do pobjede, uslijedio je hladan tuš na hladnoj i mokroj Rujevici. Jedna „bezvezna“ od obrane Hajduka duga ispucana lopta stigla je na desnu stranu napada gostiju gdje su na nju istovremeno krenuli Elez i Futacs. Mađarski napadač u redovima Splićana bolje se postavio i procijenio let lopte te pretrčao Eleza a kada se našao oči u oči s vratarem Bijelih Prskalom smireno je snažnim prizemnim udarcem pronašao put lopti u mrežu.

No tragičar Elez vrlo brzo se iskupio za grešku kod vodećeg gola Hajduka! Korner za Rijeku po tko zna koji put izveo je Mišić, loptu su braniči Hajduka neuspješno nekoliko puta izbijali od svojih vratiju, a kada je naposlijetku stigla do Eleza na rubu šesnaesterca ovaj ju je snažno udario – nakon još jednog „odbijanca“ (od Šimića) lopta se na veliku sreću i radost domaćih napokon našla iza Kalinićevih leđa!

josip-elez

Rijeka se time vratila na ispravan kolosijek, i ambicije su ponovno narasle.U 72. minuti odlično je prizemnim udarcem Vešović još jednom „zagrijao“ Kalinića koji je bio na velikim iskušenjima.

Nizali su se korneri Riječana, a onda se Josip Elez odlučio još jednom iskupiti za vodstvo Hajduka. Nakon Mišićeva kornera loptu je dobio Ristovski koji odlično ubacuje prema petercu gostiju gdje se najbolje snalazi usamljeni Elez i lagano udarcem glavom po lopti pogađa mrežu Hajduka!

Samo par minuta kasnije Ohandza je usamljen na rubu šesnaesterca dobro „izvagao“ nekoliko braniča Bijelih no stvar je spasio Prskalo sjajnom obranom! Pokušali su gosti nešto učiniti i spasiti barem bod, no do kraja utakmice zapravo su veću inicijativu i šanse imali Bijeli koji nisu dozvolili još jedno iznenađenje.

Utrka za željenim ciljem, titulom prvaka Hrvatske, nastavlja se nesmanjenim intenzitetom!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari