RIJEKA- INTER 0:0 (0:0) Kakva drama na Rujevici – promašen i penal, a Močiniću nepriznat gol u zadnjoj minuti!

RIJEKA- INTER 0:0 (0:0)

RIJEKA – Utakmica 10. Kola MaxTV Prve lige. Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 4000. Sudac: Ante Vučemilović-Šimunović.

RIJEKA – Vargić – Ristovski, Lešković, Mitrović, Vešović (Zuta, 88.) – Maleš (Moises, 60.) Močinić, Bradarić – Bezjak, Balaj (Roshi, 74.), Tomasov

INTER – Posavec, Hanžek, Šoljić, Mlinar, Blažević, Čeliković, Čabraja (Glavina), Komorski, Ćosić, Mazalović, Nestorovski

U 90. minuti, nakon na desetke bezuspješnih napada Riječana – jedanaesterac za bijele! Roshi ubacuje s desne strane, Bezjak na loptu kreće glavom, Komorski nogom, i ne baš Riječanima omiljeni sudac Vučemilović svira penal! Bezjak izlazi s terena na sanaciju ozljede, a loptu uzima Bradarić. Nažalost, Posavec čita njegov udarac po travi upućen prema desnom kutu, i brani udarac!

Već u sljedećem napadu Močinić tuče unutar šesnaesterca u prečku, lopta se odbija na gol crtu. I tko može znati je li ju prešla – dojam je da je postignut regularan gol! Odmah nakon toga, Vučemilović svira kraj i Riječani ostaju bez dodatna dva boda u utakmici u kojoj su zaslužili pobjedu, ali drama nije završila hepiendom za „bijele“.

Ipak, bila je to još jedna lijepa večer na Stadionu HNK Rijeka na Rujevici – iako novoigrađena riječka ljepotica po prvi puta nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Glavna tema među navijačima uoči početka utakmice – remi Hajduka i Dinama na Poljudu; prema pričama (televizijskih) očevidaca – ponovno u režiji suca Marića i njegovih mentora koji su itekako utjecali na ishod tog dvoboja koji je – u slučaju Hajdukove pobjede i Rijekina izglednog večerašnjeg troboda – mogao momčad Rijeke dovesti i na sam vrh prvenstvene ljestvice.

Na terenu tek nekoliko promjena – na sjevernim stijenama rujevičke ljepotice kočoperio se LED semafor premješten na Rujevicu s Kantride, a na lijevom boku u riječkoj momčadi (ne)očekivana novost – dešnjak Vešović, koji je uslijed nespremnosti novopridošlog Zute odnosno bolesti Matea Bertoše prekomandiran na lijevi bok. I nije se loše snašao, dapače.

Rijeka ponovno u novopronađenoj Kekovoj (dobitnoj!), mobilnoj i fleksibilnoj formaciji 4-3-3, s kojom Riječani u posljednjim tjednima žanju velike rezultatske pluseve – s tim da je umjesto najavljivanog Radoševića prednost dobio Bradarić.

Stiskala je riječka momčad Zaprešićane tijekom prvog poluvremena poput boe koja davi svog oponenta spremna na završni udarac. No on ipak nije došao u prvih 45 minuta! Iako su Zaprešićani došli samo do jednog kornera i par puta prešli centar, lopta nikako da završi u njihovoj mreži. Riječki veznjaci Bradarić, Maleš i Močinić potpuno su zagospodarili sredinom terena, više se puta odlučivali na udarce s nekih 18-25 metara (posebno opasni bili su udarci Bradarića – Posavec boksa; i Močinića – tik pored desne vratnice po travi!); a Tomasov je bio posebno opasan kada bi se sjurio lijevom stranom riječkog napada – u nekoliko navrata nedostajalo je samo malo sreće da njegovi ubačaji slijeva pronađu nekog od riječkih napadača. Tomasov je izveo i jedan vrlo dobar slobodni udarac s nekih 20-tak metara s desne strane iskosa, no po lijepo odmjerenom udarcu lopta je ipak završila tik uz lijevu vratnicu i gredu Posavčevih vratiju.

Kakva akcija-ljepotica riječkih nogometaša u 41. minuti! Zbog ovakvih stvari se dolazi na utamice – lopta je išla „kao po špagi“ po travi s desne strane napada – od Bezjaka, Močinića do Balaja koji je po dobivenoj lopti u dubinu malo iskosa s nekih 12 metara tukao u malu mrežu Posavčevog gola – ali izvana. Na poluvrijeme se otišlo s pomalo nepravednih 0:0 – Riječani su izveli čak 10 kornera, tukli prema golu 12 puta (četiri u okvir), a u rukama u tom trenutku imali tek bod.

Početak drugog poluvremena u potpuno istom tonu – Zaprešićani su potisnuti u kazneni prostor, Riječani pletu mrežu i traže prolaz do zgoditka, no igrači u žutim majicama sretno i spretno odbijaju sve nalete domaćina.

U 49. minuti Tomasov izvodi slobodni udarac iskosa s lijeve strane, lopta se „šeće“ po petercu, no nikako da netko od bijelih podmetne nogu ili glavu i ubaci ju u mrežu.

U 55. Bezjak i Tomasov mijenjaju uloge, Bezjak dubinski proigrava Tomasova koji s 12-13 metara ima veliku priliku, no „žuti“ branič uklizava i u posljednji trenutak spašava svoga vratara.

No situacija na terenu postaje pomalo i varljiva – Zaprešićani pokušavaju riječku posvećenost napadu iskoristiti za poneku opasnu kontru, pa u jednoj takvoj u 56. minuti Čabraja ima priliu za udarac po ulasku u šesnaesterac – no na sreću domaćih njegov udarac je slabašan pa Vargić lako hvata po travi upućenu loptu.

U 59. Balaj dobija loptu u srcu šesnaesterca i tuče isprve, pokušaj je to ubojitog voleja, no Posavec je na ne prejako udarenoj lopti. Minuti kasnije Kek vuče potez koji sugerira još veću posvećenost Riječana napadu – izlazi korektor sredine terena Maleš, a ulazi uvijek ofanzivno raspoloženi oporavljenik Moises.

U 64. stopostotna šansa za Rijeku! Tomasov je krenuo sam prema golmanu unutar šesnaesterca, no napravio je potez previše, iskomplicirao stvar, i vratar i braniči „žutih“ uspjeli su ga osujetiti.

U 75. minuti novi Kekov potez – umjesto Balaja ulazi Roshi, ide odmah na desno krilo, a Bezjak u sam vršak napada. Valjda će se isplatiti.

U 79. minuti nova stopostotna šansa za Tomasova – Moises je tukao, lopta dolazi do Tomasova (čini se da je bio i u zaleđu), ali njegova dva udarca, drugi iz neposredne blizine, brani vratar gostiju.

U 88. minuti ulazi Zuta umjesto Vešovića – prve su to minute za makedonskog reprezentativca u bijelom dresu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari