SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka izgubila u Koprivnici, bodo(ove) uzeo bivši bijeli i legenda HNL-a Krstanović

Momčad Slaven Belupa došla je u vodstvo na samom isteku prvog poluvremena eurogolom Hodže, uzvratio je Vučkić početkom drugog poluvremena nakon sjajne asistencije Alvareza. Nije bilo dovoljno za barem bod…

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Utakmica 14. kola SuperSport HNL. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 1.000.

Strijelci: 1:0 A. Hoxha (45), 1:1 Vučkić (49), 2:1 Krstanović (80, 11m)

SLAVEN BELUPO: Čović – Bosec, Zirdum, Soldo, Talys, Marina, Mudražija, Crnac, Kocijan, Hoxha, Krstanović

RIJEKA: Labrović – Smolčić, M. Pavlović, Vukčević, Grgić, Selahi, Alvarez, Vrančić, Ampem, Frigan, Vučkić

I kada se činilo da bi Rijeka protiv Slaven Belupa mogla nastaviti niz utakmica u kojima nije poražena, došla je 79. minuta i niz vezanih grešaka u obrani Rijeke. Ključnu je napravio Alvarez nepotrebnim, doduše blagim povlačenjem za dres napadača Slaven Belupa. Kako se sve dogodilo unutar 16 metara, ishod je bio neminovan – jedanaesterac za domaće i crveni, isključujući karton za Alvareza.

‘Vječni’ Ivan Krstanović, koji je u jednom trenutku karijere nosio i dres Rijeke, zabio je s 11 metara svoj 119. gol u HNL-u. ‘Krle’ je doslovno ‘rasparao’ mrežu, upućena snažnim udarcem, lopta je na opće čuđenje doslovno prošla kroz mrežu iza Labrovićevih leđa.

Rijeka je pokušala ‘ho-ruk’ sistemom doći do nekakve prilike za izjednačenje u posljednjih desetak minuta utakmice no bilo je teško učiniti bilo što konkretnije s igračem manje u polju.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Slabo prvo poluvrijeme

Nakon uvodnih desetak minuta u kojima je sa svake strane sijevnulo nekoliko snažnih udaraca po lopti prema suparničkim vratima, prvo poluvrijeme večerašnje utakmice u Koprivnici uglavnom se pretvorilo u žustru borbu na sredini terena bez velikih prilika za gol.

Slaven je prijetio u osmoj minuti. Krstanović je glavom spustio ubačaj na rub kaznenog prostora, udarac Kocijana otišao je pored gola

U 11. minuti Selahi je dvaput okušao udarac s 18 metara, obje lopte otišle su iznad grede.

U 13. minuti Crnac je u slalomu prošao dvojicu igrača Rijeke i potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali nije bilo preciznosti.

Nova prilika domaćina stigla je u 21. minuti. Vrančić je pogriješio u otvaranju akcije, brza kontra Slavena okončana je udarcem Crnca koji je od bloka otišao u korner. Nakon ubačaja iz kuta, Labrović je pokupio loptu.

Vukčević nije najbolje reagirao u prilici za ubačaj na lijevoj strani u 24. minuti, a nakon kornera Vrančića domaćin je lako otklonio gužvu.

Nakon deset minuta zatišja, u 36. minuti Vrančić je ubacio iz slobodnog udarca, Frigan je uspio pucati glavom, lopta je otišla daleko od gola.

Rezultatsku monotoniju prekinuo je, na nesreću bijelih, napadač Koprivničana Hoxha. I to na kako maestralan način! Hoxha je primio loptu na lijevoj strani, 25 metra od gola, i majstorskim udarcem matirao Labrovića. Lopta se u nezaustavljivom luku spustila pod samu prečku, bio je to pravi eurogol.

Nada u drugom poluvremenu

U 49. minuti Alvarez je proigrao Vučkića koji je primio loptu, ušao u kazneni prostor i lijepo poentirao! Uslijedila je provjera VAR-a zbog mogućeg zaleđa, ali gol je na kraju priznat.

Slaven je zatim prvi prijetio, nakon ubačaja iz slobodnog udarca iz velike udaljenosti, Krstanović je odlično skočio, a lopta je prošla uz vratnicu.

S ova tri boda Slaven je stigao na samo bod od trećeg Osijeka. Rijeka je ostala pretposljednja.


Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari