RIJEKA – LOKOMOTIVA 2:0: Bijeli do pobjede zahvaljujući nadahnuću Tomasova, Gavranovića i – Vargića!

RIJEKA – LOKOMOTIVA 2:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka. Gledatelja 3500. Utakmica MaxTV Prve lige. Sudac: Andrej Burilo (Osijek).

Strijelci: Tomasov (18), Gavranovič (25)

RIJEKA – Vargić – Mejač, Mitrović, Samardžić, Zuta – Maleš, Brezovec, Močinić (Bradarić, 86) – Tomasov (Balaj 65), Gavranović (Matei, 85), Bezjak

LOKOMOTIVA – Zelenika – Barišić, Marić, Fiolić, Bručić, Grezda, Prenga, Andrijašević, Karačić, Leko, Capan

Momčad Rijeke je u proljetni dio MaxTV Prve lige krenula pobjedom nad Lokomotivom prije svega zahvaljujući nadahnuću nekoliko igrača – Tomasova, Gavranovića i – Vargića koji je s nekoliko sjajnih intervencija spriječio da ova utakmica skrene u sferu iznenađenja. Rijeka je igrala „na mahove“, nije to bila previše uvjerljiva prezentacija Bijelih, momčad je bila uvjerljivija prema naprijed nego prema natrag, no nakraju se piše samo – pobjeda!

rijeka-lokomotiva

Prva službena utamica proljetne polusezone, izostanak padalina, automobili na sigurnom na desnoj traci državne ceste (dogovorom Kluba, Grada i policije bez kazni za prometni prekršaj!) i mnoštvo novih lica u momčadi Rijeke nažalost nisu bili dovoljnim razlozima da privuku više od 3.500 gledatelja na stadion na Rujevici.

Svejedno, domaćim igračima nije nedostajalo motivacije – naprotiv, Bijeli su odmah po prvom sučevom zvižduku navalili prema golu Zelenike poput osica. No prvu priliku, i to ogromnu, već u trećoj minuti ima Lokomotiva kada Andrijašević s nekih 12-tak metara iskosa puca – na Vargićevu sreću – nekoliko metara preko gola. Bijeli su u obrani nesigurni i već u sedmoj minuti nova stopostotna šansa za Lokomotivu – lopta podvaljena iza leđa domaće obrane stiže do Marića koji cilja i puca nisko, ali Vargić odlično reagira i skreće loptu u korner.

rijeka slavlje gavranović

Riječani imau terensku inicijativu, ali na početku utakmice kao da nemaju ideju u igri – pokušava se igrati preko bokova, desno Brezovec i Tomasov, lijevo Zuta, no njihovi ubačaji ostaju bez velikog učinka. S druge srane, Lokomotiva se čini opasnijim protivnikom, s više ideje u igri, i još nekoliko poluprilika koje se srećom po Riječane nisu izrodile u veću opasnost po Vargića.

I kada se činilo da će Bijeli imati velikih problema u ovoj utakmici, gotovo „ni iz čega“ u 18. minuti vodstvo Riječana! Dugu loptu koja ispucana od Vargića (!) vara igrače Lokomotive sustiže Tomasov, lijepo se ubacuje između obrambenih igrača Lokomotive, i rutinirano vara Zeleniku – 1-0!

slavlje tomasov

Od tog trenutka domaći kao da su se oslobodili grča, i kreće neka nova Rijeka. Tomasov u 21. minuti radi dar-mar na desnoj strani, ubacuje idealno u sredinu, puca Mario Gavranović ali Zelenika refleksno u padu nogom spašava siguran zgoditak. U nastavku akcije u zrak odbijenu loptu je čekao Gavranović, no netko od igrača Lokomotive srušio ga je na travu – sudac Burilo nije ni trepnuo.

No kazna za goste je stigla već u 25 minuti – nova lijepa akcija domaćih koji kao da su se preporodili u nekoliko minuta od vodstva – lopta stiže u srce šesnaesterca gdje ju dočekuje Gavranović okružen s nekoliko gostujućih igrača, no manirom vrhunskog strijelca, iz teške pozicije, udarcem po travi pronalazi jedini put lopti do mreže i ona završava u donjem desnom kutu Zelenikina gola. Od plašljive mizerije do nogometne rapsodije u svega nekoliko minuta, to nam je priuštila Rijeka danas!

Do kraja poluvremena vidjeli smo još opasan udarac Brezovca u 37. minuti – lopta upućena s nekih 25 metara fijuknula je pored gola gostiju,

U drugi dio gosti ulaze vrlo ambiciozno, i u prvih par minuta opsjedaju Vargićev gol – ne možemo se oteti dojmu da riječka obrana danas nije onoliko sigurna kako smo ju navikli gledati, od čestog iskliznuća braniča na mokroj travi do ne uvijek uspješnog pokrivanja prostora. No danas stvari izvlači sjajni Vargić. U 56. minuti opasan udarac Pamića s nekih desetak metara iskosa u korner skreće Samardžić.

U 59. minuti još jedna prilika za Lokomotivu no udarac upućen s ivice šesnaesterca završava koji metar pored lijeve Vrgićeve vratnice. U 65. minuti iz igre izlazi jedva zaliječeni Tomasov, uz ovacije gledatelja. Umjesto njega ulazi Balaj, a Riječani nastoje rutinirano utakmicu privesti kraju.

Rezultat se mogao promijeniti u 82. minuti na Rijekinu štetu, ali i dvije minute kasnije kada su pak Bijeli imali nekoliko vezanih (polu)prilika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari