RIJEKA – LOKOMOTIVA 2:1 SJAJAN PREOKRET BIJELIH! Novim trobodom i dalje nezadrživo prema naslovu prvaka!

Prava je šteta što je „prekobrojni“ žuti karton dobio dvostruki asistent Ristovski koji je prodorima po desnoj strani potpuno izludio gostujuću obranu

RIJEKA – LOKOMOTIVA 2:1 (1:1)

RIJEKA – Utakmica 23. kola MaxTV Prve lige. Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 5076. Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Strijelci:

Čorić (35)
Bradarić (41)
Gorgon (57)

RIJEKA: Prskalo, Ristovski (Martić, 75), Kulušić, Elez, Žuta, Mišić, Bradarić, Vešović, Andrijašević, Gorgon (Maleš, 89), Gavranović (Bezjak, 65)

LOKOMOTIVA: Šemper, Kolinger, Majstorović, Rrahmani, Capan (Mihaljević, 76), Grezda, Ćorić, Majer Ivanušec, 56), Rožman (Valentić, 46), Doležal, Oluić

Izdržali su danas gosti iz Zagreba prve uraganske nalete Bijelih, i to se pokazalo presudnim za ishod prvog poluvremena. Momčad Rijeke posljednjih mjeseci je prepoznata po tome što odmah po prvom sučevu zvižuku svom snagom, visokim presingom pritišće suparnike, pogotovo na Rujevici, i tako je bilo i danas. No za razliku od posljednjih utakmica, taj pritisak nije urodio i pogotkom – šanse nisu iskoristili Andrijašević (u par navrata), Gorgon, Gavranović… pa su gosti – kako je prvo poluvrijeme odmicalo – polako dolazili do daha i čak počeli prijetiti Prskalu.

Jedan od njihovih ozbiljnijih napada urodio je plodom: u 35. minuti krenuli su prema golu Prskala, odmah se vidjelo – organizirano, a lopta je stigla do Capana koji je ubacio s desnog boka. Ćorić je dobro pratio njegovu akciju, ubacio se ispred braniča domaćih i lukavo proslijedio loptu u mrežu pored nemoćnog Prskala. Na Rujevici 0:1, rezultat kojem gledatelji ne svjedoče baš tako često!

Bio je to veliki šok za navijače i simpatizere Rijeke, no Bijeli ne gube glavu ove sezone! Vrlo brzo stigao je odgovor: u 41. minuti Ristovski je ubacio jednu „svijeću“ prema lijevoj strani šesnaesterca prema usamljenom Bradariću. I kada je većina promatrača očekivala da će Bradarić nakon udarca glavom pronaći loptom svoje suigrače na drugoj vratnici Šemperova gola, Brada je malo spustio ramena, sjajno naciljao, i udario loptu glavom toliko precizno da se ona u nezaustavljivoj putanji smjestila točno tamo gdje je trebala – iza leđa nemoćnog vratara gostiju, u suprotnoj „maloj mrežici“! Majstorija Bradarića na kojoj bi mu pozavidjeli i najrazglašeniji središnji napadači!

Izjednačenje je stiglo u pravom trenutku, potkraj poluvremena, pa su Kek i Bijeli imali vremena u svlačionici razmotriti što to nije bilo dobro u njihovoj igri, i što treba popraviti. I drugo poluvrijeme ponudilo je drugu sliku Bijelih: premda su „lokosi“ u prvim minutama drugog dijela krenuli vrlo ambiciozno prema Prskalovu golu, nakon nekoliko njihovih neuspjelih napada nezadrživo kreću Bijeli: redaju se opasni napadi i obećavajuće situacije ispred Šempera (Gorgon), a onda u 57. minuti stiže toliko željeni potpuni preokret.

Neumorni Stefan Ristovski, kojeg nažalost zbog „prekobrojnog“ žutog kartona neće biti u momčadi u Jadranskom derbiju u Splitu iduće subote, još jednom je nezadrživo pobjegao po desnom boku, i u trenutku kada su mnogi pomislili da neće uspjeti ubaciti u peterac, sjajno je dodavanjem po travi pronašao Gorgona koji je u naletu, s nekih 7-8 metara, neobranjivo uputio loptu prema desnom Šemperovom kutu. Rijeka je napokon povela!

Domaći od tog trenutka niti u jednom trenutku nisu željeli ispustiti konce igre i utakmice iz nogu, vođeni omiljenom nam taktikom – napad je najbolja obrana. Razmišljao je tako i Matjaž Kek koji je u 65. minuti umjesto Gavranovića uveo Bezjaka kako bi ovaj dobio priliku zatresti mrežu po prvi puta nakon povratka u redove Bijelih.

U 71. minuti još jedan odličan prodor Ristovskog koji je zaslužio epitet igrača utakmice, no njegov ubačaj prema petercu očistila je obrana gostiju. Nekoliko minuta kasnije iz slobodnog udarca pokušao je Mišić (pored gola).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari