EURO 2024.

Rijeka na Euru: Pjaca, Pašalić i Labrović predstavljaju klub na velikoj sceni!

Europsko prvenstvo, što će u Njemačkoj biti održano od 14. lipnja do 14. srpnja, okupit će 24 reprezentacije i 624 nogometaša među kojima će biti i tri nogometaša Rijeke. Neće ovo biti prvi put da je naš klub zastupljen na smotri najboljih nogometaša Starog kontinenta, ali je prvi put da je na jednom velikom natjecanju dao čak tri nogometaša u reprezentaciju Hrvatske!

Marko Pjaca, Marco Pašalić i Nediljko Labrović čine riječku koloniju na Euru u Njemačkoj, nema nimalo dvojbe da će u najboljem svjetlu predstaviti naš klub te dati svoj doprinos još jednom značajnom rezultatu ove sjajne generacije hrvatskih nogometaša.

Pjaca, Pašalić i Labrović mjesto na Euru zaslužili su sjajnim igrama kroz cijelu sezonu, a sada će nastaviti niz HNK Rijeka koji svoje igrače ima na trećem uzastopnom Europskom prvenstvu. Treba istaknuti i da je Labrović već realizirao transfer u redove bundesligaša Augsburga, ali budući da prijelazni rok službeno počinje 1. srpnja na Euro odlazi kao igrač Rijeke.

Jedini igrač Rijeke koji se do sada našao za završnom popisu reprezentacije Hrvatske za Europsko prvenstvo bio je Ivan Vargić koji se 2016. godine našao među igračima na koje je izbornik Ante Čačić računao za Euro u Francuskoj. Iako je šest mjeseci uoči Europskog prvenstva realizirao transfer u Lazio, Vargić je ostao u Rijeci na posudbi do kraja sezone, između ostalog i da bi sačuvao svoje mjesto u nacionalnoj momčadi za Europsko prvenstvo.

Ipak, Vargić je bio u svojstvu trećeg vratara i ostao je bez minutaže, za razliku od Odise Roshija i Bekima Balaja koji su nastupili za reprezentaciju Albanije. Iako su obojica u ljeto 2016. godine realizirali izlazne transfere, Euro su odradili kao igrači Rijeke, a Roshi je ujedno postao i prvi igrač Bijelih koji je nastupio na Europskom prvenstvu. Vargić je s Hrvatskom došla do 1/16 finala, dok su Balaj i Roshi “zapeli” u grupnoj fazi.

I na Europskom prvenstvu održanom 2021. godine Rijeka je imala svoje predstavnike. Za reprezentaciju Sjeverne Makedonije nastupili su igrači Rijeke Darko Velkovski i Milan Ristovski. Velkovski je bio standardni prvotimac našeg kluba, dok je Ristovski na Euru bio kao posuđeni igrač slovačkog Spartaka.

Kao igrač Rijeke na Europskom prvenstvu 2008. godine bio je i Anas Sharbini kojeg je ondašnji izbornik Slaven Bilić pozvao kao pričuvu za slučaj da se netko ozlijedi. Ipak, Sharbini nije bio među prijavljenim igračima, a budući da je Hrvatska dogurala do polufinala, odnosno da su klupske pripreme već počele, Sharbini nije do kraja ostao s reprezentacijom već se priključio pripremama HNK Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari