KONFERENCIJSKA LIGA

Rijeka nije uspjela: Neambiciozan pristup u Švedskoj rezultirao ispadanjem iz Europe

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Bijeli su, nažalost, većim dijelom utakmice bili u podređenom položaju. Igrači Djurgardensa i prije postignutog pogotka gađali su gredu, vratnicu…

DJURGARDENS – RIJEKA 2:0 (0:0)

STOCKHOLM – Tele 2 Arena. Uzvratna utakmica 2. pretkola Konferencijske lige. Sudac: Snir Levy (Izrael)

Strijelci: 1:0 Hien (55), 2:0 Banda (85)

DJURGARDENS (4-3-3): Zetterstrom – Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson – Finndell, Schuller, Eriksson – Asoro, Edvardsen, Radetinac

RIJEKA (4-5-1): Labrović – Smolčić, Krešić, Pavlović, Vukčević – Frigan, Hodža, Selahi, Liber, Ampem – Vučkić

Rijeka je večeras na gostovanju u Švedskoj igrala uzvratnu utakmicu protiv Djurgardena u kojoj je pokušala preokrenuti poraz (1:2) s Rujevice u prvom susretu. Bijeli nisu uspjeli u tome i njihova ovosezonska europska epizoda je gotova. Doduše, treba podsjetiti da su uoči večerašnjeg susreta Šveđani su bili na nizu od šest pobjeda za redom, a Djurgardens već osam utakmica ne zna za poraz. U tamošnjoj ligi su trenutno prva momčad s 33 boda nakon 16 kola.

Trener Rijeke Dragan Tadić u uvodu utakmice naglasio je da Rijeka neće odmah jurnuti po pogodak kojim bi zapravo anulirala negativan rezultat iz prvog dvoboja ovih suparnika na Rujevici (1:2). Neizravno, priznao je time trener Rijeke i javno činjenicu kako njegovi igrači jednostavno još nisu ni dovoljno spremni ni uigrani da bi od samog početka uzvrata u Tele 2 Areni u Stockholmu mogli krenuti po pobjedu.

A kada unaprijed uđeš u suret ‘poluspuštenog’ garda i s nominalno najjačim napadačkim imenima na klupi (Obregon, Halilović, Bušnja, Vrančić čini se nisu dovoljno spremni?!), agresivni suparnik to itekako zna ‘nanjušiti’ i navaliti još jače po potvrdu prolaska.

Upravo to se večeras dogodilo u Tele 2 Areni. Riječki mladići, koje zazivamo godinama, Liber, Frigan, Hodža…dobro su se othrvali puno starijim i iskusnijim švedskim braničima, no ipak nisu uspjeli kreirati neku opipljiviju opasnost za gol domaćih. Najbliže pogotku bijeli su bili u 25 .minuti. Rijeka je postigla pogodak, ali suđeno je zaleđe. Bijeli su imali slobodan udarac i Ampem je pogodio glavom, no nažalost bio je u zaleđu u trenutku izvođenja udarca.

Treba spomenuti i situaciju iz 9. minute. Tada je nakon brze akcije Rijeke u nekoliko dodavanja izigrana momčad Djurgardensa. Frigan se sjurio po desnoj strani no uslijedilo je nešto između ubačaja i udarca na gol i propala je prilika za Rijeku. U 17. minuti ubačaj Libera s lijeve strane dočekao je Smolčić i dobro pucao glavom no lopta je prošla uz vratnicu gola domaćih.

U 26. minuti velika prilika za domaćina: Edvardsen je izbio sam pred gol Rijeke, ali njegov pokušaj otišao je pored gola.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Djurgarden u 44. minuti. Lopta upućena od Osora je došla do Radetinca koji je u padu pogodio gredu riječkih vrata.

Drugo poluvrijeme mnogo je bolje otvorio Djurgarden koji je napadao u valovima prema Labroviću.

Pogodak koji je ‘zaledio’ Rijeku pao je u 55. minuti. Šveđani su izveli korner i to je bila dobra lopta ubačena na drugu stativu. Reakcija bijele obrane i vratara bila je dosta traljava i Hien je iz blizine nogom pogodio mrežu.

Tek nakon primljenog pogotka Tadić je u vatru gurnuo Bušnju i Obregona a nešto kasnije i Halilovića. Igra Rijeke prema naprijed je nešto živnula, no to je dakako ostavljalo još više prostora Šveđanima za izgradnju njihovih brzih napada.

Upravo takav odnos snaga doveo je i do drugog pogotka domaćina. Banda je u 85. minuti nakon jedne polukontre lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora, Labrović je bio nemoćan.

To je bila ‘točka na i’ jedne utakmice nakon koje u glavama navijača Rijeke ostaju brojni upitnici. Koji je bio plan igre u Tele 2 Areni, što je Rijeka zapravo željela – ili nije željela?!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari