JADRANSKI DERBI

Galerija | Rijeka ostala bez bodova u Splitu, ni čudesni Labrović nije mogao obraniti baš sve

Na samom početku utakmice, već u 2. minuti, Fruk je udarcem s 20-tak metara pogodio stativu. Nažalost, to je uglavnom bilo sve što su Riječani uspjeli konkretno napraviti u igri prema naprijed. Bijeli su tako nakon dva slavlja doživjeli prvi poraz ove sezone

HAJDUK – RIJEKA 1:0 (0:0)

SPLIT – Stadion Poljud. Utakmica 2 kola Supersport HNL-a. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Gledatelja: 32.548

Strijelci: 1:0 Pukstas (50)

HAJDUK (4-2-3-1): Lučić – Moufi, Šarlija, Ferro, Melnjak – Pukštas, Krovinović – Sahiti, Odjidja-Ofoe, Mlakar – Livaja

RIJEKA (3-5-2): Labrović – Galešić, Mitrović, Dilaver – Grgić, Hodža (od 46. Selahi), Banda (od 46. Lepinjica), Janković, Čabraja – Fruk, Obregon

Nogometaši Hajduka u 2. kolu Supersport HNL-a pobijedili su momčad Rijeke rezultatom 1:0. Odlučujući pogodak koji je momčadi iz Splita na ispunjenom Poljudu donio sva tri boda postigao je Pukstas u 50. minuti.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na samom početku utakmice, već u 2. minuti, Fruk je udarcem s 20-tak metara pogodio stativu. Fruk je povukao kontru i na kraju potegnuo po lopti. Lptu je skrenuo netko od braniča Hajduka i domaćina je spasila vratnica. Nažalost, to je uglavnom bilo sve što su Riječani uspjeli konkretno napraviti u igri prema naprijed.

Pomalo iznenađujuće, trener Riječana postavio je svoju momčad u oprezniju formaciju 3-5-2, što je sustav koji Rijeka doista rijetko igra jer se bijeli godinama oslanjaju na provjereni sustav 4-2-3-1. Rezultiralo je to zaista gustom obrambenom formacijom koja je uspješno otklanjala sve prijetnje napadača Hajduka – doduše, uz maestralne reakcije vratara Labrovića – sve do 50. minute kada je obrambeni tid bijelih ipak popustio nakon duge akcije i nekoliko ponovljenih napada domaćih igrača.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U toj, za Riječane kobnoj 50. minuti, nakon kornera prvo se zatresla greda. Potom je Labrović sjajno obranio udarac Odjidje, ali na kraju svega lopta je došla do Pukstasa koji je lagano poentirao. Treba reći da je tom ključnom, zadnjem trenutku jedan igrač Rijeke zakasnio u izlasku iz peterca zbog čega nije moglo doći do pozicije zaleđa napadača Hajduka. No isto tako valja reći da je tom zakašnjenju kumovalo podizanje s tla igrača Rijeke nakon pada u naguravanju s napadačima Hajduka.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Trener Riječana Sergej Jakirović nakon toga uveo je brojne zamjene u momčad na terenu, uključujući nadarenog Ivanovića u vrhu napada umjesto istrošenog i nemoćnog Obregona, no Riječani, nažalost, osim jednog vrlo dobrog udarca Grgića s 20-tak metara, nisu do kraja utakmice uspjeli ozbiljnije ugroziti vratara Hajduka Lučića.

Tijek susreta

Rijeka je prijetila već u drugoj minuti. Fruk je povukao kontru i na kraju potegnuo sa 18 metara, loptu je skrenuo netko od braniča Hajduka i domaćina je spasila vratnica.

Hajduk je zatim preuzeo inicijativu, ali bez ozbiljnijih prilika. Riječka obrana dobro se nosila s ubačajima i nekoliko brzih kontri domaćina.

U 19. minuti jedno pogrešno dodavanje otvorilo je kontru za Jankovića koji je srušen na dvadeset i pet metara.

Čabraja je dobro pucao iz slobodnog udarca, lopta je prošla uz vratnicu.

I onda je Hajduk zaprijetio. U 25. minuti, nakon ubačaja pred gol Rijeke, Livaja je sna i snažan volej Livaje ukrotio je odlični Labrović

Nova velika prilika stigla je u 37. minuti. Odjidja je opasno ubacio, lopta je preletjela sve, Labrović je pratio let i sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

Samo minutu kasnije Livaja je proigrao Pukstasa koji je ostao sam na lijevoj strani kaznenog prostora. Uslijedio je snažan udarac i nova odlična reakcija Labrovića.

U posljednjim trenucima prvog dijela, jedan visok ubačaj pred gol Rijeke stigao je do Livaje koji je pucao iz voleja, lopta je otišla pored gola.

Domaćin je poveo u 50. minuti. Nakon kornera prvo se zatresla greda, onda je Labrović sjajno obranio udarac Odjidje, ali na kraju svega lopta je došla do Pukstasa koji je poentirao – 1:0.

U 56. Sahiti je isprve proigrao Livaju čiji je udarac prvo blokiran, a drugi je prošao uz vratnicu.

U idućem periodu utakmica se dosta razvodnila, bez pravih prilika na obje strane.

U 77. minuti Grgić se okrenuo, naciljao i potegnuo, lopta je prošla uz vratnicu.

Riječane već u četvrtak na Rujevici očekuje uzvratna utakmica 2. pretkola Konferencijske lige protiv kosovskog Dukagjinija (Stadion HNK Rijeka, 20.15 sati). Podsjetimo, Rijeka je u prvoj utakmici odigranoj u Prištini pobijedila rezultatom 1:0.

Standings provided by Sofascore
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari