SUPERSPORT HNL

Rijeka ostala na prvom mjestu HNL-a nakon remija s Hajdukom

Nogometaši Rijeke i Hajduka remizirali su (0:0) u 102. prvenstvenom Jadranskom derbiju otkako je HNL-a. Utakmica nije ponudila puno uzbuđenja po pitanju prilika, ali igralo se taktički odgovorno s malo iskakanja iz zadataka koje su postavili treneri

RIJEKA – HAJDUK 0:0

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 8. kola SuperSport HNL. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 7505.

RIJEKA: Zlomislić; Smolčić, Galešić, Radeljić, Devetak; Petrovič; Pašalić, Fruk, Janković, Rukavina; Andrić

HAJDUK: Lučić; Melnjak, Uremović, Prpić, Hrgović; Krovinović, Rakitić; Durdov, Kalik, Biuk; Livaja

U 8. kolu HNL-a prvoplasirana Rijeka na Rujevici je dočekala drugoplasirani Hajduk.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Gosti su do prve prilike došli u 7. minuti kad je Livaja potegnuo prema vratima Rijeke, proslijedio Kaliku koji je to ostavio za Durdova koji je pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla iznad gola. Hajduk je ponovno zaprijetio deset minuta nakon toga kada je Biuk ubacio u peterac ali je lopta otišla u ruke Zlomislića.

Domaćini do konkretnije šanse dolaze u 20. minuti kad je Pašalić ostavio za Smolčića koji je na drugoj strani tražio Andrića, ali je lopta išla previsoko. Iako se činilo kako je Hajduk dominantniji, prvu pravu priliku za vodstvo imala je Rijeka u 30. minuti. Radeljić je s desne strane kaznenog prostora loptu uputio pred vrata Hajduka gdje je nastala gužva u kojoj nije bilo konkretnijih udaraca pa je Lučićeva mreža ostala netaknuta.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vratio se Hajduk u 35. minuti kad je Livaja ostavio za Hrgovića koji je bio u šesnaestercu i pucao, ali je obrana Rijeke to blokirala. Tri minute kasnije Rukavina je glavom pucao, ali je lopta išla ravno u Lučića.

Pred sam kraj prvog poluvremena obje su se momčadi razbudile pa je tako Livaja u 41. minuti s 20-ak metara opalio, ali je to prohujalo pored gola. Rijeka je odmah nastavila s kontrom kada je priliku imao Janković koji je odmah pucao, ali je lopta otišla pokraj gola.

Hajduk je nakon odmora odmah krenuo prijetiti domaćinima pa je u 51. minuti Biuk primio sjajnu loptu Rakitića, pa onda tražio nekoga, ali je njegov udarac odbijen u korner. Odmah nakon toga grešku je napravio Zlomislić koji je loše boksao, a lopta je zbog toga došla do Uremovića koji je opalio po golu, ali nije bio precizan. Rijeka je uzvratila u 58. minuti kada je Fruk namjestio za Jankovića koji je neoprezno izgubio šansu i ispustio priliku. Armada je zbog bakljade prekinula utakmicu u 62. minuti zbog dimne zavjese koja je prekinula teren.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Utakmica se nastavila u 65. minuti, a samo dvije minute nakon Dajaku je u kontranapadu potegnuo prema vratima Rijeke, ali je sebično išao sam do kraja pa je obrana Rijeke to vrlo brzo očistila. Utakmica je ponovno prekinuta u 72. minuti. Torcida je progurala baklje kroz ogradu pa su vatrogasci morali intervenirati i maknuti baklje s terena.

Umalo je Rijeka došla do vodstva u 82. minuti kada je Smolčić sjajno primio pas te snažno opalio prema golu, ali se ispred njega našao Uremović koji je tijelom to blokirao. Na isteku 90. minute domaćini su imali još jednu priliku za vodstvom kada se Perica našao jedan na jedan s Lučićem, ali je pucao preko grede.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Šteta, Rijeka je bila bolja od Hajduka upravo za jedan pogodak, prije svega zbog inicijative koju je momčad Radomira Đalovića imala većim dijelom prvog i sredinom drugog poluvremena. Bijeli su na kraju osvojili bod kojim su, zahvaljujući boljoj gol razlici, ostali na prvom mjestu, a u idućem kolu gostovat će kod Slaven Belupa.

Standings provided by Sofascore

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari