SUPERSPORT HNL

Rijeka pala protiv Lokomotive. Bijele samo pobjeda protiv Dinama vraća na prvo mjesto

Bijelima u prvom poluvremenu gotovo ništa nije polazilo za nogom dok su domaći iz dva udarca prema Labroviću zabili dva pogotka

LOKOMOTIVA – RIJEKA 3:1 (2:0)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 32. kola Supersport HNL. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)

Strijelci: 1:0 Mudražija (37), 2:0 Šotiček (43), 2:1 Obregon (67), 3:1 Šotiček (90+5)

LOKOMOTIVA: Čavlina – Bartolec, Bubanja, Mersinaj, Leovac – Marić, Smakaj – Šotiček, Mudražija, Goričan – Kastrati

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Radeljić, Galešić, Goda – Selahi – Ivanović, Hodža, Fruk, Pjaca – Marić

Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju u Kranjčevićevoj ulici, Lokomotiva je slavila s 3:1 i zaustavila riječki niz od devet uzastopnih pobjeda.

Nije to bila večer Rijeke – pogotovo u prvom poluvremenu. U jednoj od najvažnijih utakmica sezone i nakon dugačkog pobjedničkog niza, bijeli su naišli na ‘minu’ i nakon dugo vremena prepustili prvo mjesto na tablici Dinamu.

A za to su – najvećim dijelom – sami krivi. Domaći su žustrije ušli u utakmicu, iz njihova govora tijela činilo se kao da su više željeli pobjedu. Bijeli ‘motori’ nekako su se presporo zagrijavali i Rijeka je ‘punim gasom’ krenula tek u drugom dijelu utakmice, kada se bilo teško vaditi iz debelog rezultatskom minusa.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bijeli su prvi put zaprijetili u 3. minuti kada se Ivanović sjurio u šesnaesterac pa pucao, ali pogodio je vanjski dio mreže. Isti je igrač stigao do lopte u šesnaestercu Lokosa u 6. minuti, no njegov udarac sa sedam metara ovog puta je blokiran. Domaćin je odgovorio u 9. minuti kada oštar udarac Mudražije obrana Rijeke odbija u korner. U 15. minuti isti je igrač nakon kornera zatresao mrežu gostiju, no uključio se VAR nakon čega je gol poništen. Rijeka je odgovorila u 24. minuti kada su u dobroj situaciji nakon kornera jedan drugom zasmetali Radeljić i Smolčić pa je udarac otišao preko gola.

Lokomotiva je do vodstva stigla u 38. minuti kada je nakon jednog prekida lopta došla do nečuvanog Mudražije koji s pet metara pogađa za 1-0. U 44. minuti novi je prekid bio koban za Riječane, a njihovu mrežu u gužvi je zatresao Šotiček.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Odmah na početku nastavka trener gostiju Željko Sopić odlučio je napraviti tri promjene. Na teren je poslao Obregona, Pašalića i Mitrovića, dok su u svlačionici ostali Radeljić, Marić i Selahi.

Čekali smo na prvi pokušaj u nastavku do 55. minute kada je udarac Ivanovića otišao pokraj gola. Dvije minute pokušao je i Fruk, ali ni on nije pogodio okvir gola. Već u sljedećem napadu poklon je dobio Pjaca, čiji je udarac s ruba šesnaesterca prohujao pokraj gola.

Bolju igru u nastavku Rijeka je okrunila u 67. minuti kada je Obregon dobio loptu na rubu peterca, okrenuo se i pogodio za 1-2. U 74. minuti pokušao je Pjaca glavom, no bio je to lagan zadatak za Čavlinu. Bogojević je u 85. pucao iskosa s lijeve strane, ali to je otišlo daleko od gola.

Rijeka je do kraja utakmice bacila sve karte u napad, ali Šotiček je presjekao jedno dodavanje Laborivića, izašao ispred vratara Rijekei poentirao za konačnih 3:1.

Bijeli su po završetku utakmice od tisuću pripadnika Armade na istočnoj tribini ispraćeni povicima – šampioni. Borili su se do zadnje minute, tražili pobjedu ili barem izjednačenje, ali ovoga puta potpuni preokret je izostao pa će u idućem kolu protiv Dinama tražiti puni plijen i povratak na prvo mjesto.

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari