SUPERSPORT HNL

Rijeka pobijedila Hajduk u spektakularnoj atmosferi! Marco Pašalić junak, bijeli napravili veliki korak prema konačnom cilju

Najvažnije je da u utrci za naslovom Rijeka i dalje ovisi sama o sebi

RIJEKA – HAJDUK 1:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 29. kola Supersport HNL. Sudac: Fesnic Horatiu-Mircea (Rumunjska). Gledatelja: 8.091.

Strijelci: 1:0 Marco Pašalić (70)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda, Selahi, Pašalić, Hodža, Fruk, Pjaca, Marić

HAJDUK: Lučić – Moufi, Uremović, Elez, Diallo, Sigur, Kalik, Pukštas, Krovinović, Sahiti, Kalinić

Jadranski derbi u Rijeci oduvijek izaziva najveću moguću pažnju i mobilizaciju navijača Rijeke, no večerašnja utakmica dovela je navijače Rijeke u gotovo euforično stanje! Kako i ne bi – bijeli su praktički cijeli proljetni dio prvenstva vodeća momčad lige s realnim šansama za osvajanje titule a cijelo to vrijeme uživaju fanatičnu podršku svojih navijača. I ovoga puta Rujevica je tjednima prije derbija bila rasprodana pa je stadion HNK Rijeke večeras odisao atmosferom ravnom najvećim spektaklima europskog pa i svjetskog nogometa.

Kakvu je samo koreografiju Armada izvela uoči početka utakmice! Najprije sa žutim tranparentima koje je svaki navijač sa sjeverne tribine dignuo u zrak, a potom i s transparentom velikog morskog psa koji je odavao trodimenzionalni dojam točno iza gola gostujućeg vratara Lučića. Spektakularno! Nakon poruke ‘Beware of Sharks’ (Čuvaj se morskih pasa) pojavila se i velika glava morskog psa uz plavo-bijele zastavice.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

No odmah nakon toga i prekid susreta. Utakmicu je sudac prekinuo odmah u prvoj minuti, nakon bakljade Armade i dimne zavjese od koje se ništa nije vidjelo, a prekid je potrajao koje četiri minute.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Utakmica je, kao i svaki derbi, u prvom poluvrrmenu pružila veliku borbenost igrača i nadmudrivanje uglavnom na sredini terena. Najagilniji u domaćim redovima bio je desnokrilni napadač Marco Pašalić koji je nekoliko puta dobro probio Dialla no njegovi ubačaji nisu pronalazili Mirka Marića koji se hrvao s Elezom u Uremovićem na prilazima ili u šesnaestercu gostiju. Pokušao je nekoliko puta Marić i individualnim akcijama zaprijetiti Lučiću no vratar gostiju . koji je nastupio navodo ozlijeđen – sve je te lopte pojvatao.

Goda i Pjaca pokušali su nešto kreirati i s lijeve strane riječkog napada no ti pokušaji nisu donijeli ništa konkretno.

Na prvi opasniji pokušaj čekalo se do 14. minute kada je Smolčić dobro prošao i ubacio pred gol Hajduka, ali Moufi je uspio očistiti.

Četiri minute nakon toga pucao je Pašalić, ali lopta po njegovu udarcu odlazi visoko iznad gola. U 26. pucao je Marić s ruba šesnaesterca, ali to je otišlo ravno u ruke Hajdukovog vratara. Nekoliko minuta nakon toga iz daljine puca Fruk, ali niti to nije bilo opasno.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 35. minuti Riječani su tražili jedanaesterac nakon što je Pašalić pao u šesnaestercu Hajduka, no sudac je samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra dalje. Do kraja poluvremena nije bilo izglednijih prilika za gol pa su ekipe otišle na odmor s rezultatom 0:0.

Rijeka je u drugo poluvrijeme ušla još agilnije, bijeli su bili odlučni svakako pobijediti i osvojiti tri važna boda u utrci za naslov. Na početku drugog poluvremena, u 47. minuti, Rijeka je opasno zaprijetila. Pašalić je ubacio iz kornera, kojega je i izborio, a lopta je došla do Marića koji je bio najviši u skoku, ali nije bio precizan. Rijeka je nakon toga nastavila s pritiskom, još je jednom pokušao Pašalić, ali ni to nije bilo opasno po gol Hajduka.

A onda, gol koji su Riječani toliko priželjkivali! U 70 minuti zabio je Pašalić snažnim udarcem nakon proigravanja Pjace. Pjaca je dugo vukao loptu po lijevoj strani pa pokušao proigrati Fruka, ovaj je proslijedio loptu prema Pašaliću a ovaj iskosa s desne strane zakucao loptu u bliži kut Lučića!

U 75. minuti umjesto Moufija na travnjaku je Perišić a samo minut kasnije nova velika prilika za Rijeku. Nakon što je Obregon izdržao duel na desnoj strani, povratna lopta nažalost nije došla do nekog od njegovih suigrača.

Priliku za gol napokon su kreirali i gosti. Perišić je ubacio s lijeve strane na drugu vratnicu gdje je Trajkovski glavom pucao pored gola.

U 88. minuti Mitrović je pucao glavom nakon kornera Jankovića, ali njegov pokušaj otišao je ravno u ruke Lučića. To je bio i zadnji ozbiljniji pokušaj obje momčadi za gol. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka Rujevica je eruptirala – Rijeka je pobijedila najljućeg rivala i osvojila važne bodove u utrci za naslov prvaka!

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari