SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka pobijedila u Šibeniku, snalažljivi Obregon petom na isteku utakmice bijelima donio tri boda

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Šibenik 2:1 u utakmici 19. kola SuperSport HNL-a!

Bijeli su rano poveli golom Frigana u 4. minuti no Šibenčani su vrlo brzo izjednačili rezultat. Kada je već u 12. minuti stoper domaćih Knežević dobio crveni karton, navijači i simpatizeri bijelih već su se veselili trobodu. Pobjednički gol, međutim, čekao se sve do samog kraja utakmice…

Po neugodnom vjetru i hladnoći u Šibeniku su Šibenik i Rijeka odigrali utakmicu u kojoj su obje momčadi priželjkivale izuzetno važna tri boda. Na kraju su sretniji i spretniji bili Riječani, najviše zahvaljujući snalažljivosti Obregona.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Počelo je vatrometno! Rijeka je povela već u 4. minuti utakmice. Na asistenciju Princea Ampema odlično se snašao Frigan i lijepo zabio glavom pored nemoćnog Rogića.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nažalost po Riječane, njihovo vodstvo održalo se samo tri minute. U 7. minuti domaći su kreirali veliku priliku za gol. Labrović je obranio prvi udarac ali drugi pokušaj pogodio je Dilavera u ruku i sudac Lovrić je pokazao na bijelu točku. Potom je Delićev udarac s bijele točke obranio Labrović, ali Delić je poentirao iz drugog pokušaja!

U 11. minuti Knežević je zaradio crveni karton zbog neugodnog prekršaja na Princeu Ampemu. Žuti karton zaradio je i Rogić zbog prigovora.

Nakon vrlo sadržajnog početka susreta, igra se vrlo brzo primirila i prešla u borbu na sredini terena uz puno grešaka igrača obiju momčadi u predaji lopte. Do pred kraj utakmice bijeli su kreirali nekoliko poluprilika.

Rijeka je preuzela kontrolu nad posjedom, kružila oko kaznenog prostora domaćina, ali bez upečatljivije prilike u prvih 45 minuta.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U 49. minuti Galešić je probao iz velike udaljenosti, Rogić je bio nesmotren i pustio loptu u gol aut, a ona je na kraju pogodila vratnicu.

U 50. minuti Goda je ubacio s lijeve strane, Marin se uspio izboriti za poziciju u kaznenom prostoru, ali udarac je otišao pored gola.

No možda i najveću priliku za gol sve do same završnice imali su domaći u 64. minuti nakon udarca iz kuta. Čop je s lijeve strane ubacio iz kuta a Bernardo Matić pucao je s par metara od ‘ukopanog’ Labrovića glavom preko gola.

U 85. minuti još bolju priliku sam si je stvorio odlični šibenski vezist Arai. Probio se lijevom stranom napada i pored nekoliko neodlučnih igrača Rijeke stigao gotovo do samog peterca nešto iskosa. Labrović je pričekao udarac i sjajno se postavio. Na taj način uspio je dodirnuti snažno upućenu loptu tek toliko da ona umjesto u golu završi pored stative u gol-autu. Bila je to maestralna Labrovićeva reakcija!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pobjedu Rijeci i izuzetno važna tri boda donio je Obregon u 86. minuti. Nakon dugačkog napada Rijeke lopta je stigla do Hodže koji je s nekih 20 metara loptu uputio prema sredini peterca. Bio je to ustvari pokušaj udarca no lopta je idealno stigla do Obregona koji je lukavo, petom, s nekoliko metara od vrata uputio loptu u mrežu pored nemoćnog Rogića.

Uslijedilo je veliko slavlje riječkih nogometaša, a Obregon je drugi put ove sezone srušio Šibenik na Šubićevcu.

U zadnjim trenucima Čop je izveo škarice u kaznenom prostoru Rijeke, udarac je otišao preko gola.

Novi trener Riječana Jakirović tako je s dva gostovanja na Rujevicu donio četiri boda čime se Rijeka odlijepila od dna ljestivice i krenula se uspinjati u poretku.

Standings provided by Sofascore
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari