1. HNL

RIJEKA POBIJEDILA U VARAŽDINU: U utakmici groznih obrana bijeli primili gol manje; I dalje sanjamo Europu!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon jako lošeg prvog poluvremena utakmice kojeg su Riječani izgubili, u drugom dijelu uslijedio je preokret i Rijeka je golovima Menala, Capana i Drmića došla do tri boda iznimno važna u borbi za Europu

VARAŽDIN- RIJEKA 2:3 (1:0)

VARAŽDIN– Stadion A. Herjavec. Utakmica 35. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Bez gledatelja.

Strijelci: 1:0 Obregon (34), 1:1 Menalo (62), 1:2 Capan (67), 1:3 Drmić (79), 2:3 Novoselac (84)

VARAŽDIN: Horkaš (od 72′ Zelenika), Vuk (od 79′ Posavec), Novoselac, Pellumbi, Peco (od 67′ Memija), Elezi, Senić, Đurasek (od 90′ Benko), Postonjski, Hererra, Obregon.

RIJEKA: Nevistić, Tomečak (od 46′ Liber), Capan, Escoval, Velkovski (od 46′ Murić), Vukčević, Pavičić (od 89′ Lepinjica), Lončar (od 81′ Mudražija), Andrijašević, Menalo (od 87′ Štefulj), Drmić.

Varaždin i Rijeka odigrali su možda i najlošije poluvrijeme što smo ga ove sezone gledali u 1. HNL. Da se na odmor ne ode s “ništa-ništa” pobrinuo se Luka Capan koji je u 34. minuti katastrofalno lošom povratnom loptom umjesto Nevistića poslužio domaćeg napadača Obregona kojemu nije bilo teško zatresti mrežu.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U drugom dijelu Rijeka je prebacila u brzinu više, a pomogla je i porozna obrana domaćih pa su redom Menalo (62), Capan (67) i Drmić “bušili” domaće vratare Horkaša odnosno Zeleniku koji je u igru ušao u 72. minuti.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ipak, kada ove sezone igra Rijeka – ne može bez nervoze potkraj utakmice. Nakon jednog slobodnog udarca s desne strane na loptu se praktički u peterac bacio Novoselec i zakucao loptu udarcem glavom iza nemoćnog Nevistića. Imali su Varaždinci još prilika do kraja utakmice, na sreću Riječana ostalo je 2:3.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bila je to iznimno važna utakmica za oba sastava. Domaćinu su trebali bodovi kako bi se udaljili s dna ligaške ljestvice, dok je Rijeka trebala pobjedu kako bi ostala u igri za plasman u Europu.

Varaždin bi pobjedom preskočio Istru 1961 i Lokomotivu te se izjednačio sa Slaven Belupom uoči posljednjih 90 minuta sezone. S druge strane Rijeka je lovila pobjedu kojom bi se približila Gorici na bod zaostatka, ali i pobjegla Hajduku na +4.

Varaždin je krenuo napadački svjestan da nema što čekati. Prvu veliku priliku domaćin je imao u 17. minuti nakon što je Velkovski pogriješio u svome šesnaestercu. Varaždin je imao dvije odlične situacije, ali oba udarca završila su u riječkom bloku.

U 26. minuti zaprijetio je Elezi, ali je loše pucao. Bolju igru domaćin je okrunio vodstvom u 34. minuti, a najzaslužniji za pogodak je bio gostujući branič Luka Capan koji je pogriješio odigravši povratnu loptu. Htio je dodati Velkovskom, ali je gurnuo u prostor Obregonu, a kolumbijski napadač je mirno zabio pored Nevistića za 1-0.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka u prvom poluvremenu nije pokazala ništa, no gosti su u nastavak ušli daleko odlučniji i konkretniji. I u 62. minuti uspjeli su izjednačiti. Pavičić je ubacio iz kornera, a Menalo zabio glavom za 1-1. Samo pet minuta kasnije gosti su imali novi korner, Pavičić je ponovo ubacio, Horkaš otišao u prazno, a Capan u gužvi poentirao.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 79. minuti Rijeka je zabila i treći gol nakon što je Drmić lijepo prošao po desno strani kaznenog prostora i pogodio suprotni kut za 3-1.

Tračak nade za Varaždin stigao je u 84. minuti. Sjajno je ubacio Postonjski iz slobodnog udarca, a najbolje se snašao Novoselec koji je u padu smanjio na 3-2.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 90. minuti domaćin je mogao i do izjednačenja, Obregon je prošao po desnoj strani i uposlio Bobana koji je pucao, ali je Eskoval blokirao njegov udarac.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka sada ima 58 bodova, bod manje od trećeplasirane Gorice koju večeras očekuje susret protiv prvaka Dinama. Hajduk na petom mjestu ima četiri boda manje od Rijeka, ali i susret manje protiv Šibenika.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari