SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka pokleknula u Maksimiru, sada se sve snage bacaju na četvrtak i Lille. Ako bijeli pobijede, zaboravit ćemo ovu utakmicu…

Bijeli večeras nisu dobro izgledali u Maksimiru. Kao da nisu dovoljno vjerovali da mogu iznenaditi Dinamo

DINAMO – RIJEKA 2:1 (1:0)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica 6. kola Supersport HNL-a. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Gledatelja: 9300.

Strijelci: 1:0 Bulat (37), 2:0 Petković (11 m), 2:1 Pašalić (90)

DINAMO: Nevistić – Moharrami, Ristovski, Perić, Bulat, Mišić, Ljubičić, Špikić, Baturina, Marin, Petković

RIJEKA: Labrović – Veiga, Mitrović, Galešić, Goda, Hodža, Selahi, Pašalić, Fruk, Janković, Ivanović

Problemi za Riječane počeli su od prvog sučevog zvižduka. Premda se na treningu uoči početka utakmice ozljedio novi dinamovac Stojković, dojučerašnji igrač Lokomotive kojeg proglašavaju velikim talentom hrvatskog nogometa pa je umjesto njega startao – nominalno – slabiji Marin, upravo je s Marinom na početku susreta velike probleme imao Veiga, nedovoljno oporavljen od ozljede. Marin je već u 3. minuti prošao po lijevoj strani, lopta je došla do Petkovića čiji je udarac blokiran.

Veigu je u ranoj fazi utakmice, u 22. minuti, zamijenio Smolčić.

Bijela obrana “pukla” je već u 6. minuti, no na sreću pogodak Ristovskog nakon udarca glavom poništen je zbog prekršaja kojeg je u napadu napravio Mišić.

Dinamo je imao više od igre, daleko veći posjed lopte a bijeli nisu mogli opasnije zaprijetiti gotovo tijekom cijelog prvog poluvremena. ‘Svijetli trenutak’ dogodo se samo u 21. minuti kada je Pašalić izbacio Ivanovića koji se sjurio prema kaznenom prostoru, okrenuo se prema sredini a zatim je natrčao Pašalić koji je snažno potegnuo ali ovoga puta nije bilo preciznosti – lopta je za koji metar prohujala pored lijeve vratnice vratara Nevistića.

U 30. minuti vidjeli smo stopostotnu šansu za Dinamo. Špikić je uspio ubaciti s desne strane, Marin je nakon ‘odbijanca’ bio u dobroj poziciji ali lopta je po njegovu snažnom udarcu otišla preko grede.

Riječka obrana je još jednom kapitulirala potkraj poluvremena. U 37. minuti Bulat se na Petkovićevu sjajnu asistenciju ubacio iz drugog plana, između riječkih linija, i sigurno poentirao pored nemoćnog Labrovića.

U drugom poluvremenu odnos snaga na terenu je bio u potpunosti jednak. Novi trener Rijeke Željko Soipić pokušao je izmjenama trgnuti svoju momčad iz apatije, ušli su Vukčević, Obregon i Djouahra, no osim nekoliko poluprilika nismo vidjeli ozbiljniji pokušaj prema vratima Nevistića.

Dinamo je povećao svoje vodstvo u 83. minuti. Pogodak je postigao Petković iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Vukčević prekršajem nad Baturinom.

Poraz Rijeke ublažio je Pašalić pogotkom iz slobodnog udarca u 90. minuti. Odlično upućena lopta dotakla je nekoga u živom zidu dinamovaca i malo promijenila smjer što je bilo dovoljno da iznenadi vratara Nevistića.

Ako su igrači Rijeke podsvjesno “čuvali snagu” za četvrtak i uzvratni susret playoffa Konferencijske lige s Lilleom kako bi izborili plasman u grupnu fazu tog natjecanja – i ako uspiju u tome – rado ćemo zaboravit večerašnji nastup u Maksimiru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari