SUPERSPORT HNL

Rijeka ponovno u ‘crnoj rupi’, Istra 1961 odnijela prvu povijesnu pobjedu na Rujevici

Nakon slabog prvog poluvremena bez pravih prilika za gol, trenutak odluke dogodio se u 63. minuti kada su napadači Istre izigrali obranu bijelih a Erceg zabio za vodstvo gostiju. Rijeka se probudila krajem susreta, ali – prekasno…

RIJEKA – ISTRA 1961 0:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 15. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Dario Bel (Osijek). Gledatelja: 3755.

Strijelac: 0:1 Erceg (63)

RIJEKA: Labrović – Krešić (od 46′ Smolčić), M. Pavlović, Vukčević, Ampem, Hodža, Selahi, D. Pavlović, Grgić, Frigan, Vučkić

ISTRA 1961: Majkić – Hujber, Galilea, Perković, Marešić, Petrušenko, Mlinar, Caseres, Kadušić, Erceg, Boultam

Nogometaši Rijeke poraženi su od Istre 1961 0:1 u utakmici 15. kola SuperSport HNL-a.

Rijeka je tako doživjela prvi poraz od Istre u HNL-u na domaćem terenu u utakmici u kojoj su bijeli pokazali jedno od najslabijih izdanja ove sezone.

U neobičnom terminu ‘za ručak’ i u neobičnim vremenskim uvjetima, osunčanoj Rujevici na isteku listopada, odigrana je još jedna ovosezonska utakmica Rijeke koju želimo – što prije zaboraviti.

Nakon ohrabrujuće dvije vezane prvenstvene pobjede protiv Gorice u gostima i Lokomotive na Rujevici, igrači Sersea Cosmija ponovno su upali u ‘crnu rupu’. Poraz u Koprivnici i sretni remi u Kupu Hrvatske protiv kutinskog petoligaša kao da su nagovijestili novo katastrofalno izdanje bijelih na Rujevici.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je danas ponovno bila blijeda i nepovezana a igrači neinspirirani i neefikasni – u svakom pogledu. Ne može se reći da se nije htjelo i da nije bilo želje, ali svi napori bijelih izgledali su stihijski, bez nekog čvršćeg plana u igri, bez jasne ideje u igri.

Protiv takve Rijeke gosti iz Pule nisu ni trebali, niti su bili primorani biti posebno igrački nadahnuti. Dovoljno im je bilo postaviti čvrsti blok u obrani i pokušati fino ‘vezati’ u kontrama i polu-kontrama. Činilo se kako je pitanje vremena kada će jedna takva polu-kontra uroditi plodom, i upravo to se dogodilo u 63. minuti. Par preciznih dodavanja i ‘ubojiti’ zadnji pas za Ercega slomili su riječku obranu. Erceg je pobjegao obrani, uspio pucati ispod Labrovića, a lopta se na kraju odbila od Vukčevića i završila u mreži.

Serse Cosmi vrlo brzo posegnuo je za igračima s klupe, ušli su Obregon i Vrančić umjesto Frigana i Damjana Pavlovića i unijelo je to više dinamike u igru bijelih. Međutim, čini se – prekasno. Obregon je imao par prilika da ugrozi gostujućeg vrlo dobrog vratara Majkića ali nije bilo dovoljno preciznosti pa ni sreće.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 83. minuti Vrančić je dobor ubacio, Vučkić pucao glavom, a Majkić efektno obranio. U kontri, Boultam je izbio sam pred vrata Rijeke no Labrović je obranio zicer!

U 85. minuti možda i najbolja šansa Rijeke: Vrančić je sjajno pronašao Obregona koji je smirio loptu u 16 metara, vratar Majkić je izašao kako bi skratio kut. Obregon je pucao, ali lopta je otišla pored gola.

Još tri boda otišla su s Rujevice…

Tijek susreta

Otvaranje utakmice nije donijelo previše prilika, a sličan scenarij odigrao se kroz cijelo prvo poluvrijeme.

Udarac Mlinara (7′) s dvadesetak metara, te pokušaj Hujbera (21′) jedine su situacije vrijedne spomena, sve do 34. minute kada je udarac Ercega (34′) glavom otišao pored gola.

Rijeka je prvu ozbiljniju priliku imala u 45. minuti. Vukčević je ubacio s lijeve strane, lopta se odbila od braniča Istre i u luku došla do Frigana koji je uspio pucati, ali lopta je zapela u bloku.

U 49. minuti Hodža je oduzeo jednu loptu i gurnuo za Frigana. Otvarala se prilika za Rijeku, Frigan je odlučio pucati s 18 metara i lopta je zapela u bloku.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 63. minuti Erceg je pobjegao obrani, uspio pucati ispod Labrovića, a lopta se na kraju odbila od Smolčića koji je pokušao spriječiti gol i mreža se zatresla – 0:1.

Šest minuta kasnije Obregon je natjerao na pogrešku Majkića, Vrančić je gurnuo za Vučkića, ali lopta je otišla daleko od gola.

Do kraja utakmice Rijeka je imala dvije velike prilike. U 83. minuti Vrančić je ubacio, Vučkić pucao glavom, a Majkić efektno obranio.

U 85. minuti Vrančić je sjajno pronašao Obregona koji je smirio loptu u 16 metara, Majkić je izašao da skrati kut. Obregon je pucao, ali lopta je otišla pored gola.

Na drugoj strani, u 84. minuti, Kontra Istre, Boultam je izbio sam pred gol, Labrović je obranio zicer.


Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari