TALENTIRANI VRATAR

Rijeka potpisala mladog vratara; Todorović: “U Rijeci se već osjećam kao kod kuće”

Foto: HNK Rijeka

Aleksa Todorović novi je igrač Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka

Todorović je u Rijeku stigao iz redova Trayala iz Kruševca koji se natjecao u srpskoj Trećoj ligi, ali talent mladog vratara nije prošao nezapaženo i između nekoliko ponuda Todorović je izabrao Rijeku.

– Izabrao sam Rijeku jer već smo dugo vremena razgovarali s klubom i svidio mi se plan mog razvoja kojeg su mi predstavili. Naravno, savjetovao sam se s mnogim ljudima i nekako je sve vodilo prema odluci da dođem u Rijeku. Posjetio sam Rijeku već prije nekoliko mjeseci, vidio klub, kamp i grad. Sve mi se jako svidjelo i zato sam se na kraju odlučio doći u Rijeku, rekao je Aleksa Todorović koji se priključio momčadi i trenira s prvom ekipom.

– Zadovoljan sam svime u Rijeci, od uvjeta za trening, ljudi u klubu, suigrača, svi su me super prihvatili i baš se osjećam kao kod kuće iako sam tek kratko ovdje, rekao je Todorović koji je, poput mnogih nogometaša, svoj igračku karijeru počeo na poziciji napadača.

– Krenuo sam trenirati nogomet u šestoj godini u svom selu Dvorane, tako se ujedno zove i klub. Na početku sam bio napadač, nakon nekoliko godina sam prešao u malu školu nogometa OFK Knez Lazar. Zatim sam prešao u redove Trayala već u mlađim uzrasnim kategorijama. Bio sam na posudbi u Napretku, zatim se vratio u Traylu, izborio mjesto u prvoj ekipi i evo me u Rijeci, rekao je Todorović istaknuvši vratara Bayerna kao uzor.

– Uzor mi je Manuel Neuer zato što je on najkompletniji golman i prvi golman koji je počeo braniti modernim stilom, rekao je Todorović.

Rijeka je proteklih godina iznjedrila niz kvalitetnih vratara.

– Jedan od razloga zašto sam odabrao Rijeku je taj jer sam vidio u proteklim godinama da su mnogi vratari iz Rijeke otišli u dobre klubove i napravili uspješne karijere. U Rijeci se odlično radi, što sam se i sam uvjerio sad na treninzima s trenerom vratara Gojkom Mrčelom čiji su treninzi jako dobri, korisni i zanimljivi. Moja očekivanja su da radim, treniram, napredujem i da se razvijam prema planu i dogovoru s klubom. Treniram s prvom ekipom, a bit ću na raspolaganju juniorskoj ekipi. Na meni je da radim, napredujem i kroz vrijeme pokušam izboriti svoje mjesto na vratima prve ekipe što je moj cilj i želja, zaključio je Aleksa Todorović za klupski web HNK Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari