SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka promašivala, Crnac zabio eurogol i zavio Rujevicu u crno!

Rijeka i Slaven Belupo odigrali su večeras, kako se to nekada rado opisivalo, “pravu prvenstvenu utakmicu”. Oba trenera željela su temeljiti igru prije svega na čvrstoj obrani no Rijeka se i u tako postavljenoj igri nametnula kao agilnija momčad. Nažalost, nišanske sprave još se ‘uštimavaju’, a teške oblake nad Rujevicu donio je krajem susreta Crnac pravim eurogolom

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 0:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 4. kola SuperSport 1. HNL. Sudac: Jakov Titlić (Potravlje). Gledatelja 4087.

Strijelci: 0:1 Crnac (70)

RIJEKA: Labrović – Galešić, Krešić, Pavlović, Vukčević, Hodža, Selahi, Djouahra, Halilović (od 46′ Liber), Ampem (od 38′ Bušnja), Frigan

SLAVEN BELUPO.: Marković, Marina, Božić, Žuljević, Hoxha, Kvržić, Jambor, Soldo, Tepši

Najveću priliku za bijele na utakmici imao je Liber u 56. minuti – sve je napravio savršeno, no ukazao se odlični vratar gostiju Marković! Bila je to sjajna akcija Rijeke: Frigan je proigrao Libera u kaznenom prostoru, veznjak Rijeke “zavaljao” je Božića, ali udarac ljevicom obranio je vratar Marković koji je pravovremeno ‘ušao’ u udarac.

Nakon prilično neatraktivne igre u prvom poluvremenu, na Rujevici se dobro ‘zakuhalo’ u drugom dijelu susreta – bijeli su krenuli agilnije po gol vrijedan tri boda a gosti iz Koprivnice su vrebali na svoju priliku iz opasnih kontranapada.

Tako je odmah nakon šanse Libera veliku priliku u 57. minuti propustio Slaven Belupo. Hoxha je povukao kontru, uspio se izboriti za poziciju za udarac pored Krešića no lopta je po njegovu udarcu završila na vanjskoj strani mreže Labrovićevih vrata.

Gosti su šokirali Rujevicu u 70. minuti – Crnac je s desne strane krenuo prema šesnaestrcu, naciljao s ruba kaznenog prostora i lijepo pogodio desni gornji kut – Labrović je bio nemoćan!

Pokušavali su bijeli na sve moguće načine do kraja utakmice doći do barem izjednačujućeg pogotka, no gosti su se branili na sve moguće načine – uklizavanjima, bacanjem u udarce… Posljednu veliku priliku imao je u 89. minuti susreta Obregon, lijepo je primio jednu dubinsku loptu na desnoj strani, ušao u kazneni prostor ali je lopta po njegovu udarcu odletjela pored desne stative vratara Markovića.

U prvoj minuti sudaćke nadoknade Crnac je na gotovo isti način krenuo prema Labroviću i uputio ‘bombu’ koja je na sreću Riječana odsjela na spoju vratnice i prečke.

Jedan pogodak donio gostima drugo mjesto prvenstvene ljestvice

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika. Pokušaj voleja Halilovića (4′), udarac Djouahre (27′) na asistenciju Hodže, koji je na kraju pogodio Frigana sve su što se može izdvojiti iz prvih pola sata.

Slaven je u nekoliko navrata stigao pred kazneni prostor, ali bez opasnijih prilika. Prvi udarac bio je pokušaj Kvržića (34′) s 18 metara, kojeg je lako ukrotio Labrović.

Najbolja prilika prvog dijela stigla je u 39. minuti. Sjajan dupli pas Frigana i Bušnje, koji je odigrao petom dodavanje. Napadač Rijeke je ubacio, a lopta je došla do Djouahre koji je pucao, ali lopta je završila u bloku.

U nastavku utakmice Rijeka je veliku priliku imala u 56. minuti. Frigan je proigrao Libera u kaznenom prostoru, veznjak Rijeke “zavaljao” je Božića, ali udarac ljevicom obranio je vratar Marković.

Minutu kasnije prilika za Slaven. Hoxha je povukao kontru, uspio se izboriti za poziciju pored Krešića, a udarac je završio na vanjskoj mreži gola

Uslijedili su pokušaji Crnca (64′) i Kvržića (69′), a gol je stigao u 70. minuti.

Crnac se u lijepom prodoru oslobodio za prostor, njegov udarac Galešića je dotaknuo i lopta je dobila neuhvatljivu putanju za Labrovića – 0:1.

U 82. minuti Selahi je proigrao Vrančića, ali njegov udarac brani Marković.

Dvije minute kasnije Vrančić je pokušao s 18 metara, ali lopta je otišla uz vratnicu.

U 89. minuti posljednja prilika za Rijeku, Obregon je pobjegao obrani Slavena, ali njegov udarac prošao je uz vratnicu.

Gosti su mogli do drugog gola u sudačkoj nadoknadi, Crnac je pogodio gredu.

Pogled na prvenstvenu ljestvicu užasava- Rijeka i Istra su na dnu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari