SLAVNA UTAKMICA

Video | RIJEKA – REAL MADRID 3:1 Legende bijelih Matrljan i Juričić prisjetili se slavne pobjede Rijeke prije 39 godina

Na današnji dan prije 39 godina Rijeka je na Kantridi pobijedila moćni Real Madrid 3:1 u okviru šesnaestine finala Kupa UEFA-e. Srećko Juričić i Danko Matrljan prisjetili su se tih slavnih trenutaka.

Rijeka je prije točno 39 godina na Kantridi pred više od dvadeset tisuća navijača pobjedila Real Madrid 3:1.

Bila je to ekipa Rijeke koja je ispisala povijest.

”Toliko je godina prošlo da se ne sjećamo baš svega. Vjerovali smo u nas u sebe i imali smo kolo prije toga, Valladollid, pobjedili 4:1, uvjereni da mozemo igrati i protiv moćnog Reala”, kaže Danko Matrljan za Kanal Ri.

Nošeni navijačima podno stijena Kantride, samopouzdanje je raslo iz minute u minutu.

”Tijekom početka prvog poluvremena, vidio sam da mi možemo, nismo mu davali puno prilika da nam ugrozi gol, kako su tekle minute tako smo mi još više bili samouvjereni, vidjevši da možemo”, rekao je Srećko Juričić.

Trener Rijeke bio je Joško Skoblar, koji je zbog kazne umjesto na klupi sjedio odmah iza klupe u posebno izgrađenom kavezu.

”On je taj karakter koji je prenio na nas, spremni za pobjedu, takva je bila priprema i za Real Madrid. Na način kako je to Skoblar radio jednostavno, samouvjereno i sa vjerom da možemo pobijediti”, ispričao je Juričić.

”Kako je išla utakmica tako smo mi rasli tako smo samouvjerenost pokazali, mi smo Realu držali loptu, što je u ono vrijeme jako teško i vjerovali smo da možemo postići veliki broj golova”, prisjeća se Matrljan strijelac jednog od tri pogotka na toj utakmici.

”Dao je ali je dao jedan vrhunski gol koji je ostao svima nama u sjećanju zauvijek, tako primiti loptu sa Stielekeom jednim od najboljih igrača na svijetu obrambenog u tom trenutku, primit sa njim na leđima loptu, okrenut se i na taj način pucat, stvarno majstorstvo”, pohvalio je Juričić.

Real je do kraja utakmice uspio smanjiti na 3:1, što nije umanjilo veliku riječku pobjedu i slavlje navijača, no nisu ni slutili što slijedi u uzvratu, a sve je počelo uoči utakmice.

“Hotel nam je bio možda 500 metara od stadiona, znači od hotela do stadiona smo dva sata putovali jer je toliko ljudi bilo na cesti koji nam nisu dali da prođemo”, prisjeća se Matrljan.

Rijeci su u uzvratu isključena tri igrača, od čega je najpoznatije isključene Damira Desnice zbog prigovora.

Sudac Schoeters ostao je tako upisan crnim slovima u nogometnoj povijesti, iako je još jednom prije suspenzije sudio Srećku Juričiću kada je prešao u belgijsku ligu.

Real Madrid je te godine na kraju i osvojio Kup UEFA, a druge godine navršit će se 40 godina od ovog dvoboja te se nadaju igrači jednom zajedničkom okupljanju svih riječkih aktera te povijesne večeri, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari