PRIPREMNA UTAKMICA

Galerija | Rijeka u generalki predstavila nove dresove nostalgičnog dizajna, rezultatski neuspjeh nije umanjio optimizam bijelih

Nogometaši Rijeke poraženi su od Kopera 1:2 u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak sezone.

RIJEKA – KOPER 1:2 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 2.500. Sudac: Antonio Melnjak. Pomoćnici: Marko Balen i Nenad Marušić (svi Rijeka).

Strijelci: 1:0 Bušnja (11′), 1:1 Kotnik (65′), 1:2 Jašaragić (85′).

RIJEKA: Labrović, Pavlović, Vrančić, Obregon, Prince, Vukčević, Krešić, Selahi, Bušnja, Smolčić, Alvarez. Još su igrali: Hodža, Frigan, Dujmović, Lepinjica, Liber, Braut, Karrica, Jurišić

KOPER: Golubović, Šimčak, Vesner Tičić, Kolobarić, Parris, Osuji, Mittendorfer, Palčić, Žužek, Novoselac, Kotnik. Još su igrali: Krajinović, Kambič, Šušnjara, Daley, Rajčević, Correia, Benedičić

Nogometaši Rijeke su u generalki predstavili i dvije garniture novih dresova, onu za domaće utakmice i one za gostovanja. Novi dresovi dizajnom nostalgično prizivaju u sjećanje one iz trofejne sezone 2016/2017. i na prvu su se dopali navijačima koji su nizali pozitivne komentare na račun sportske opreme bijelih.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je utakmicu otvorila pokušajem Obregona glavom, a onda šest minuta kasnije stigla do pogotka nakon sjajne akcije.

Selahi je povukao obećavajuću kontru, ali nogometaši Kopera uspjeli su ga zatvoriti. Veznjak Rijeke na centru je iščeprkao loptu i sjajnim okomitim dodavanjem izbacio Bušnju koji se sjurio prema golu i poentirao – 1:0.

Koper je pokupšao dugom loptom za Kolobarića u 18. minuti, ali Labrović je osujetio opasnost i lako pokupio loptu.

Obregon je na scenu stupio u 21. minuti, udarac s dvadesetak metara ukrotio je vratar Golubović.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 31. minuti Prince je stigao jednu dugu loptu, odigrao za Alvareza koji je na rubu kaznenog prostora odigrao dupli pas s Obregonom, ali je udarac u izglednoj poziciji završio u bloku.

Rijeka je u završnici stvorila nekoliko prilika, Prince je u 41. minuti pokušao s 20 metara.

U sudačkoj nadoknadi Alvarez je milimetarski točnom loptom pronašao Vukčevića. Uslijedio je ubačaj, lopta je sve preletjela, Bušnja je pokušao efektno iz voleja, ali nije dobro zahvatio loptu.

Posljednja akcija prvog dijela pripala je Obregonu, udarac s 18 metara ponovo je završio u rukama vratara Kopera.

Rijeka je bolje krenula u nastavak. Selahi je ciljao u 50. minuti s dvadeset metara, lopta je prošla uz vratnicu.

Dvije minute kasnije Selahi se sjajno izborio za loptu, odigrao za Vrančića na lijevom boku. Veznjak Rijeke izdržao je duel, odigrao za Bušnju koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali udarac je otišao pored gola.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Koper je izjednačio u 65. minuti. Jednu brzu akciju slovenski sastav okončao je ubačajem s lijeve strane, Kotnik je stigao iz drugog plana i poentirao – 1:1.

Nakon jedne izgubljene lopte u 77. minuti, Palčić je pucao, lopta je otišla pored gola.

Koper je poveo u 85. minuti. Jašaragić je krenuo u kontru, obrana Rijeke se povlačila, a nogometaš Kopera iskoristio situaciju, stigao pred kazneni prostor i preciznim udarcem matirao Labrovića – 1:2.

U 90. minuti Dujmović se našao u odličnoj situaciji, njegov udarac blokirala je obrana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari